BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye kağıt torba dağıttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kabuklu yiyeceklerin yeşil alanlara atılmasını önlemek amacıyla kâğıt torba kampanyası başlattı

Abone ol

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kabuklu yiyeceklerin atıklarını hem toprak ve çimlere verdiği zarara dikkat çekmek hem de çevrenin temiz tutulmasını sağlamak amacıyla sahil bandında, kâğıt torba ve bilgilendirme broşürü dağıtıyor.

 Akşam saatlerinde Kordon'da dolaşan Belediye Zabıta ile Tarım ve Park Bahçeler ekipleri, vatandaşlara kâğıt torba vererek kabuklu yiyecek atıklarını burada biriktirip çöp kutularına atmaları tavsiyesinde bulunuyor.
"İzmir hepimizin evi, evimizi temiz tutalım", "Harekete geçmezsek yarın çok geç olabilir" sloganlarıyla hazırladıkları bilgilendirme broşürlerini ve kâğıt torbalaları sahil bandında dağıtmaya devam edeceklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi yetkilileri, "Her insan, temiz bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Sahil bandında, özellikle havaların ısınmasıyla birlikte yoğun olarak vatandaşlarımız kabuklu yiyecek tüketiyor. Bunlar yere atıldığı hem çevre kirliliği oluyor hem de yeşil alanlara ciddi zarar veriliyor. Çimler arasında kalan çekirdek kabuklarının tuzu, alanın sulanmasıyla toprağa karışıyor ve bir süre sonra çimlerin kurumasına yol açıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmasını rica ediyoruz." dedi.