BIST 10.083
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.438,13
HABER /  GÜNCEL

30 Ağustos Coşkusu yüreklerde

Türk Ordusu'nun muhteşem zaferi, her zaman olduğu gibi coşkuyla kutlanıyor. İşte zirveden mesajlar...

Abone ol

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü tüm yurtta ilk güncü coşkuyla törenlerle kutlanıyor.

Ankara'daki kutlamalar Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in başkanlığındaki komuta kademesinin Anıtkabiri ziyareti ve saygı duruşuyla başladı. Anıtkabir'deki törenin ardından, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde resmi geçit töreni yapılacak.

Ankara'daki törenlere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile devlet erkanı katılıyor.

İşte zirveden 30 Ağustos mesajları;

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: 30 Ağustos zaferi birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yazılmış büyük bir destandır. Büyük zafer ile hür, müstakil ve bir arada yaşama kararlılığımızın ebedi anıtı dikilmiş, Anadolu’nun sonsuza kadar Türk yurdu olduğu dünyaya ilan edilmiştir.

Başbakan Tayyip Erdoğan: Kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığının, tarih sahnesinden silinmek istenen milletimizin varoluş mücadelesinin en güzel örneklerinden biri de 30 Ağustos Zaferi’dir. Milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek ruh ve şuur her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bizler de, imkansızlıklar içerisinde büyük fedakarlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi koruyacak, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşıma hedefimizi mutlaka gerçekleştireceğiz. Ne mutlu bizlere ki, bugün bu hedefimize her zamankinden çok daha yakınız.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını, özgürlünü dil, din, ırk ve inanç farklılığını yapmadan omuz omuza vererek kazandı. Sevr’i bu anlayışla parçalayıp tarihin çöplüğüne attı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Büyük Taaruz’la birlikte defnedilen işgalci veistilacı mihrkların rezil amaçları, bugün iç iç ve dış tesirlerin bir araya getirilmesiyle tekrar dirilmiş ve yoğun şekilde faaliyete geçmiştir. Herkes bilmelidir ki dün Kocatepe’deki milli heyacanın ve şuurun aynısı bugün Türkiye sevdalılarının düşünce ve davranışlarında fazlasıyla bulunmaktadır.

TSK’nın aleyhindeki her çabanın hedefi Türkiye Cumhuriyeti’dir

Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner: Büyük zorluklara ve fedakarlıklara katlanılarak kazanılan bu zafer, Cumhuriyetin yeni ve sağlam esaslarıyla perçinlenerek Türk milletinin çağdaş uygarlık yolundaki ilerleyişinin başlangıcı olmuştur. Cumhuriyetimizin üniter-devlet, ulus-devlet ve laik-devlet yapısıyla Atatürkçü düşünce sisteminin rehberliğinde güvence altına alınan bu ilerleyişimiz duraksamadan devam edecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu güvene gölge düşürecek hiçbir çabaya bugüne kadar destek vermediğini ve bundan sonra da vermeyeceğini yüce ulusumuz çok iyi bilmektedir. Bu nedenle, Türk Silahlı Kuvvetlerinin aleyhindeki her çabanın hedefinde, bağımsızlığı, bütünlüğü ve bölünmezliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin olduğu unutulmamalıdır.

İŞTE YENİ KUVVET KOMUTANLARI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve Kuvvet Komutanları 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti. Org. Koşaner ve beraberindekiler, milli mücadelede görev almış komutanların kabirlerine de karanfil bıraktı.