BIST 10.644
DOLAR 32,11
EURO 35,10
ALTIN 2.522,12
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Belediye Başkanı'na 'istifa et' baskısı

MHP Uşak İl Başkanı, MHP'li Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın partiden istifa etmesini istedi. İşte İl Başkanı Metin Deniz Savaş'ın istifa istek gerekçeleri.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi, (MHP) Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın partiden istifasını istedi. Ali Erdoğan, 29 Mart yerel seçimlerinde MHP’den Uşak Belediye Başkanı seçilmişti.


MHP İl Başkanı Metin Deniz Savaş, Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın halktan kopuk bir yönetim sergilediği, partinin temel ilke ve görüşlerine aykırı hareket ederek parti disiplinine uymadığı gerekçesiyle istifasını istediklerini açıkladı.

Metin Deniz Savaş parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada kararın akşam saatlerinde yapılan toplantı sonucu alındığını söyledi. Konuyla ilgili kameralara açıklama yapmayan ve yarın öğle saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyeceklerini bildiren Savaş, gelişmelerle ilgili gazetecilere yazılı bir metin dağıttı.

Açıklamasında, yapılan değerlendirmeler sonucu MHP’nin Uşak halkına verdiği sözlerin Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile yerine getirilemeyeceği kanaatine varıldığını bildiren İl Başkanı Metin Deniz Savaş, “ Mensubu olduğu partinin temel ilkelerine uygun hareket etmeyerek parti disiplinine uymayan Ali Erdoğan’ın istifası istendi”dedi.


Metin Deniz Savaş yazılı açıklamasında şunlara değindi; “ Sayın Ali Erdoğan 29 Mart yerel seçimlerinde halkın teveccühü ile MHP’den Uşak Belediye Başkanı seçildi. Sayın Erdoğan, 29 Mart 2009 tarihinden bu yana seçim vaatlerini yerine getirmedi, halktan kopuk bir yönetim sergiledi. Seçim öncesi gündemde olmayan ancak Erdoğan’ın yaptığı şahsi uygulamalar nedeniyle partimiz Uşak halkı ile karşı karşıya geldi. Halka rağmen, halka inat uygulamalar sergiledi. “Herkese kapım açık olacak” diyen Erdoğan kapıları Uşak halkına kapattı. Halktan gelen haklı şikayetleri dikkate almadı. 6 aydır meclis üyeleri ile grup toplantısı yapmadığı için belediyede uyum, ahenk ve iç denetim sağlanamıyor. Erdoğan, mensubu bulunduğu MHP’nin temel ilke, görüş ve tespitlerine aykırı hareket ederek parti disiplinine uymadı. Yukarıdaki gelişmeler üzerine yapılan değerlendirme sonucu MHP’nin Uşak halkına verdiği sözleri Sayın Ali Erdoğan ile yerine getiremeyeceği kanaatine varıldı. Bu nedenle Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın partiden istifası istendi. MHP bu süreçten sonra Uşak halkına verdiği sözlerin arkasında duracak ve takipçisi olacaktır”


Metin Deniz Savaş, alınan kararın kesin olduğunu ve geri dönüşün söz konusu olmadığını da ifade ederek Ali Erdoğan’ın istifa etmemesi halinde partiden ihracının gündeme gelebileceğini de bildirdi.