BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Belçika'da 6 okulda Türkçe eğitimi

Belçika'da Türk nüfusunun yoğun olduğu 6 okulda Türkçe eğitim için protokol imzalandı

Abone ol

Belçika'nın Anvers kentinde Türk öğrencilerin yoğun olarak eğitim gördükleri 6 okulda, müfredata ilaveten Türkçe ve Türk kültürü dersleri verilebilmesi için protokol imzalandı.

Türkiye'nin Brüksel Büyülelçiliği Müsteşarı Korkut Tufan ve Anvers Büyükşehir Belediyesi Okulları Müdürü Frank Noten'in imzaladığı protokole göre anadili Türkçe olan öğrenciler, okul derslerinin ardından Türkiye'den gelen Türkçe ve Türk kültürü öğretmenlerinden eğitim alabilecek.

İmza töreninde hazır bulunan Anvers Başkonsolosu Deniz Çakar, uygulamadan çok sayıda Türk kökenli öğrencinin faydalanacağını ve anadilini iyi öğrenen gençlerin Flamanca başta olmak üzere, diğer dillerde daha başarılı olacaklarını belirtti.

Türk ailelerden yeni eğitim yılında çocuklarını Türkçe ve Türk kültürü derslerine yazdırmalarını ve öğretmenlerle yakın iletişim içinde olmalarını isteyen Başkonsolos Çakar, protokolün hazırlanmasında büyük emeği olan Anvers Büyükşehir Belediyesi'nin eğitimden sorumlu Başkan Yardımcısı Şener Uğurlu ve diğer yetkililere teşekkür etti.