BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Afganistan'da Taliban saldırısı: En az yedi ölü

Afganistan'da gerçekleşen intihar saldırısını üstlenen Taliban'ın sözcüsü, Fransız Haber Ajansı AFP'ye verdiği demeçte hedefin aslen bölgeyi ziyaret etmekte olan Fransız büyükelçisi olduğunu söyledi.

Abone ol

Afganistan'ın Kapisa bölgesi valisinin ofisine düzenlenen intihar saldırısında dördü polis yedi kişi hayatını kaybetti.

Başkent Kabil'in kuzeydoğusunda yer alan Kapisa valiliğinden yapılan açıklamada saldırganın, vali Azizül Rahman Tavab'ın makamından 200 metre uzakta, içinde bulunduğu bomba yüklü aracı havaya uçurduğu bildirildi.

Saldırıyı üstlenen Taliban'ın sözcüsü Zebullah Mücahit, Fransız Haber Ajansı AFP'ye verdiği demeçte hedefin aslen bölgeyi ziyaret etmekte olan Fransız büyükelçisi olduğunu söyledi.

Büyükelçi Bernard Bajolet saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Aynı zamanda Vardak eyaletinde meydana gelen başka bir saldırıdan Afganistan Başkan yardımcısı Kerim Kalili ve İçişleri bakanı Besmullah Muhammedi yara almadan kurtuldu.

Roket saldırısı NATO temsilcilerinin de katıldığı yeni polis eğitim merkezinin açılış töreni sırasında düzenlendi.

Yapımı için milyonlarca dolar harcanan polis merkezi, ABD'nin başını çektiği koalisyon güçlerinin 2014'te ülkedeki askerlerini çekmeden önce Afgan güvenlik güçlerinin eğitimi için başlattıkları programın en önemli kısımlarından birini oluşturuyor.

Bölgedeki gazeteciler iki saldırının da eşzamanlı düzenlenmesinin Taliban militanlarının Afganistan'da ülke çapında saldırı düzenleme kabiliyetlerinin bir göstergesi olduğunu kaydettiler.