BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Beko Grundig'i resmen aldı

Anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Ali Mümerval, firmanın çok tanındığını söyledi.

Abone ol

Beko Elektronik tarafından bugün İMKB'ye gönderilen açıklamada, 21 Ekim 2003 tarihinde Alman İflas Masası'na Alba Plc. ile birlikte verilen Grundig AG'nin Home Intermedia System Division'nı (bölüme ait marka ve patent hakları dahil) , Avrupa satış şirketleri ve satış sonrası servis teşkilatının satın alınmasına yönelik teklifin kabul edildiği belirtildi.

ANLAŞMA ALMANYA'DA İMZALANDI

İki yıl önce televizyon üretmeye başladığı Grundig'i satın almak için harekete geçen Beko Elektronik ile ortağı, Alman İflas Masası tarafından işlemleri yürütülen Grundig AG'nin Home Intermedia System Division'ının satın almasıyla ilgili devir sözleşmesini bugün Almanya'da imzalandı.

Grundig'in Almanya ve Orta Avrupa ülkeleri başta olmak üzere çok bilinen bir marka olduğunu vurgulayan Beko Elektronik Genel Müdürü Ali Sümerval, "Grundig, Beko Elektronik'in ileri teknoloji ürünleriyle bütünleşebilecek bir marka. Bu satın alma Beko Elektronik için hem Avrupa'da hem de dünyada çok ciddi bir kapı açıyor. Beko Elektronik'in 2005 yılında Avrupa lideri olma hedefi bu satın almayla erken gerçekleşiyor, hatta dünya ligindeki yeri güçleniyor" dedi.
Koç Holding Dayanıklı Tüketim ve İnşaat Grubu Başkanı Dr. Bülent Bulgurlu ise bu yeni marka ile Beko Elektronik'in cirosunun yüzde 80'ini oluşturan ihracatının daha da artacağını ve marka sayesinde satış fiyatı içindeki katma değerin de yükseleceğini ifade ederek, Dünya ölçeği içerisinde başta gelen şirketler arasında yer alabileceğini belirtti.

MART 2003'TEN BU YANA İZLİYOR

Beko Elektronik Grundig'e talip olduğunu ilk olarak Mart 2003'te açıklamıştı. O tarihte henüz iflas sürecine girmemiş olan Grundig AG'nin üst yönetiminden satın almaya yönelik inceleme yapmak üzere 5 haftalık süre istenmişti. Yapılan inceleme sonucunda ise nihai teklif verilmekten vazgeçilmişti..

2001 yılı sonunda markasını Beko Elektronik'in teknolojisine emanet eden Grundig'in, tüm dünyaya sattığı 37, 51 ve 55 ekran televizyonları Beko Elektronik özgün teknolojisi ile üretilmeye başlandı. 2002 ve 2003 yılında ise Grundig'in tüm TV ürün gamı Beko Elektronik tarafından üretildi. Bu yılın başında ise Beko Elektronik, Grundig'in Avrupa'daki satış sonrası servis teşkilatını kullanmak üzere anlaşma yaparak hizmet noktasını 16 bine çıkardı.

dig