BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bekir Bozdağ'dan Haşim Kılıç'a sert yanıt!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın sözlerine, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hükümet adına resmi bir açıklama yaptı.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin 52. kuruluş yıldönümü nedeniyle Yüce Divan salonunda düzenlenen törende konuşan Başkan Haşim Kılıç'ın sözlerine hükümet adına cevap verdi.

AYM Başkanı Kılıç’ın emekliliğinin yaklaşması nedeniyle yeni arayışlar içinde olabileceğini belirten Bozdağ, 'Türkiye’nin yeni bir muhalefeti olmuştur. Muhalefet partileri boşluğu dolduramamıştır. AYM Başkanımız da bu boşluğu doldurmaya niyetlenmiş gözüküyor. Hayırlı olsun diyorum' dedi.

İşte Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından önemli satırbaşları:

Mahkeme kararları eleştirilmez kutsal metinler değildir. Anayasa Mahkemesi başkanı Anayasayı, kanuna hukuka ve vicdana bağlı hukuka bağlamakla hükümlüdür.  

'ANAYASA MAHKEMESİNİ KURAN TBMM'DİR'

Demokratik bir hukuk devletinde bu yaklaşım asla kabul edemez. Anayasa Mahkemesinin böyle bir yetkisi bulunmamaktadır. Kanunu kaldırmak görev ve yetkisi TBMM'ye aitttir. Kimse bu görevi sorgulayamaz ve hafife alamaz. Anayasa Mahkemesini kuran da TBMM'dir.

'ANAYASA MAHKEMESİ SÜPER BİR TEMYİZ MAHKEMESİ DEĞİLDİR'

Bugüne kadar yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı için çalışma yaptık. Dün de yargı üzerindeki vesayetler karşıydık bugün de karşıyız. Anayasa Mahkemesi aynı zaman da Yargıtay ve Danıştayı da eleştirmiştir. Anayasa Mahkeme süper bir temyiz mahkemesi değildir. Anayasa Mahkemesi anaysaının 148. maddesinin 3. fıkrasının son cümlesinde yer alan kararı Twitter kararıyla çiğnemiştir. 

"KARARI ELEŞTİRMEK HERKESİN DOĞAL HAKKI"

AYM Başkanının Twitter kararının arkasında durması anayasanın hükmünün ihlal edildiği gerçeğini ortadan kaldırmaz. Kararı eleştirmek herkesin en doğal hakkıdır.

"TÜRKİYE'NİN YENİ BİR MUHALEFETİ OLMUŞTUR"

Türkiye’nin yeni bir muhalefeti olmuştur. Muhalefet partileri boşluğu dolduramamıştır. AYM Başkanımız da bu boşluğu doldurmaya niyetlenmiş gözüküyor. Hayırlı olsun diyorum.

"İSTİFAYA ÇAĞRIDA BULUNUYOR MUSUNUZ?" 

Bekir Bozdağ, bir gazetecinin "Haşim Kılıç'ı istifaya çağrıda bulunuyor musunuz?" sorusuna "Böyle bir talebim yok kendi takdiridir. Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın emekliliğine 10 ay kalmıştır" dedi. 

"AÇIKLAMAYI NEDEN MECLİSTE YAPTINIZ?"

Meclis’i yok sayan, yürütmeyi yok sayan, bunların üstünde AYM’yi sadece hak ve adalet dağıtan sorun çözen diye takdim eden bir anlayışa en doğru cevabı Meclis’ten vermek olduğuna inandığım için burada açıklama yapmayı uygun gördüm.

“SİYASİ AKTÖR GİBİ KONUŞTU”

Ben Adalet Bakanı sıfatı ile açıklama yapıyorum. Sayın Kılıç, bir siyasi aktör gibi konuştu. Bir hukuk adamı kimliği ile değil, her ayrıntıyla ilgili polemiğe girdi.

“NEZAKETLE BAĞDAŞMAZ”

Davet ettiği insanları kendi belirliyor. Davet ettiği kişilerle konuşabileceği her hususu uygun mekanlarda konuşabilir. Birini evinize davet edip sonra olmadık şeylerle itham ediyorsunuz. Bu nezaketle bağdaşmaz.

31618.jpgCEMİL ÇİÇEK'TEN HAŞİM KILIÇ'A JET YANIT

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sert sözlerine tepki gösterdi... (TIKLA OKU)

  

"BU ÜSLUP YAKIŞMADI"

Onun açıklamasına bir şey demem mümkün olmaz. Evinize davet ettiğiniz misafirlere saygıyla hitapla mükellefsiniz Geçmişte de pek çok AYM Başkanı değerlendirmeler yaptılar. Ama hiçbiri nezaketini bu düzeye düşürmemişti. Hukuki bir değerlendirme yapmamıştır. Siyasal polemiklere girmiştir. Bir takım imalara, ithamlarda bulunmuştur. Bu üslup yakışmadı, uygun da düşmedi

“HAŞİM KILIÇ YENİ ARAYIŞLARDA SANIRIM”

Emekliliğine az bir süre kaldığı için yeni arayışlarda sanırım. Şu anda muhalefet boşluğu var. Muhalefetin yetkilerini Kılıç üzerine almış. CHP ne der, diğerleri ne der, onlara sormanız lazım.

31579.20140425131917.jpgHAŞİM KILIÇ'TAN ERDOĞAN'A SERT YANIT

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, mahkemenin 52'nci kuruluş yıldönümü töreninde hükümeti hedef alan sert açıklamalarda bulundu..(TIKLA OKU)