BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.443,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bekir Bozdağ'dan flaş Almanya açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ, Almanya'da katılacağı programını iptal edilmesine sert tepki gösterdi.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "PKK, FETÖ, DHKP-C üyeleri, Türkiye'nin aleyhine suç işleyen kim varsa Almanya bugün onların sığınağı olmuştur. Darbeyi yapanlar, Türkiye'nin aleyhine suç işleyen herkes oraya kaçıyor." dedi.

Bozdağ, Malatya Büyükşehir Belediyesince bir otelde düzenlenen "Gençlerin Gözüyle Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, Fransa'nın Strazburg şehrinde iki gün süren ziyaret ve temaslarda bulunduğunu anımsattı.

Strazburg'da üç ayrı yerde Türk vatandaşlarıyla bir araya geldiğini ifade eden Bozdağ, Almanya'da Türk vatandaşlarıyla da bir araya gelmek için düzenlenecek toplantı için organizasyon heyetinin belediyeye pazartesi günü bildirimde bulunduğunu söyledi.

Yerin tutulduğunu, gerekli hazırlıkların yapıldığını aktaran Bozdağ, önceki gün belediye yetkilileri, polis ve organizasyon heyetinin toplantının nerede yapılacağını, kaç kişinin katılacağını, olumsuzluk olduğunda kimin sorumlu olacağını belirten bir tutanağa imza attığını bildirdi.

SKANDAL BİR KARAR

Belediyenin "otopark yetersizliği" gibi sudan bir sebepten dolayı Türk vatandaşlarıyla buluşmasını engelleyen bir karar aldığını belirten Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ben soruyorum, o salon yetmiyordu da pazartesi gününden beri neden gereken uyarıları yapmadınız? Otopark sorunu vardı da neden bir gün önce polisle beraber ortak bir tutanağa imza attınız? Toplantının olacağı, kimin katılacağı, kaç kişinin katılacağı belli. Bunun tamamı bilinmektedir. Ama buna rağmen toplantıya saatler kala belediye aldığı bir kararla toplantıyı iptal etti. Çok net bir şekilde görülüyor ki bu belediyeyi de aşan bir karardır, skandal bir karardır, diplomatik nezakete aykırı bir karardır. Her daim 'Demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, hukukun üstünlüğü' diyen, kendisi dışındaki herkesi demokrasi özürlü, insan haklarına hakkıyla riayet etmeyen olarak suçlayan Almanya ve Almanya yetkilileri, Türk toplumunun İnsan Hakları Sözleşmesinin evrensel hukukun temel ilkesi olan toplanma hakkını ihlal etmiştir, toplanma hakkına engel olmuştur. İnsan haklarının hukuk devletinin en önemli unsurlarından birisi ifade hürriyetidir."

HANİ SİZ DEMOKRATTINIZ

Türk toplumunun ve onların çağırdığı bir hatibin kendisini demokratik bir ülkede özgürce ifade edebilme hakkının bulunduğunu dile getiren Bozdağ, bunun da hem Almanya anayasasında hem de Türkiye ile Almanya'nın taraf olduğu insan haklarına ilişkin uluslararası sözleşmelerde teminat altına alındığını vurguladı.

Bozdağ, ifade hürriyetinin engellendiğini dile getirerek, "Hani siz demokrattınız. Hani siz insan hakları dediğiniz zaman onu başınızın üstünde taşıyordunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'nın yaptığının demokrasinin kurallarına, insan haklarının ilkelerine uymadığının altını çizen Bozdağ, Almanya'da teröristlerin her türlü ifade hürriyetine sahip olduğuna dikkati çekti.

FAŞİST BİR UYGULAMA

Adalet Bakanı Bozdağ, "PKK, FETÖ, DHKP-C üyeleri, Türkiye'nin aleyhine suç işleyen kim varsa Almanya bugün onların sığınağı olmuştur. Darbeyi yapanlar, Türkiye'nin aleyhine suç işleyen herkes oraya kaçıyor." dedi.

Türk milletinin15 Temmuz'da demokrasinin nasıl müdafaa edileceğini gösterdiğini dile getiren Bozdağ, Türk milletinin tanklara, otomatik silahlara göğsünü gererek demokrasiye, cumhuriyete ölümüne sahip çıktığını belirtti.

Bozdağ, şunları kaydetti:

"Başka bir millet demokrasiye ve hukuka yapılan saldırı karşısında Türk milletinin verdiği kahraman, destansı mücadeleyi vermiş olsaydı başka ülkelerinin parlamentoları, Birleşmiş Milletler dahil, pek çok uluslararası örgütler, insan hakları örgütleri ve devlet yöneticileri o millete ne kadar nişan varsa hepsini verme, takdir noktasında sıraya girerlerdi. Türk milletini, Türkiye devletini takdir ettiler mi? Etmediler. Etseniz ne yazar, etmeseniz ne yazar. Bu millet demokrasisine her şeye rağmen bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Almanya'daki bu skandal uygulama tam anlamıyla faşist bir uygulamadır. Biz Berlin duvarı yıkılalı çok oldu diyorduk. Ama görüyoruz ki Almanya'da hala bazı zihinlerde ideolojik Berlin duvarları var, yenileri de inşa ediliyor."