BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

Bekçi alımı sınav başvuru formu 2018 bekçilik sağlık bilgilendirme formu

Bekçi alımı sınav giriş yerleri ve sınav başvuru formu Polis Akademisi tarafından bekçi adayların erişime açıldı. Mahalle ve çarşılarda görev alacak 7 bin bekçi için kritik süreç başlıyor. Bekçilik için 3 ayrı aşamada sınava girecek olan adaylar başvuru formu ve sağlık bilgilendirme formuna haberimizde ulaşabilir. İşte bekçi alımı başvuru formu

Abone ol

Türkiye'nin birçok ilinde mahalle ve çarşılarda güvenliği sağlamak için istihdam edilecek bekçi adayları için bekçilik sınav başvuru formu ve sınav giriş belgesi alma sayfası Polis Akademisi tarafından erişime açıldı. Polis Akademisi Başkanlığı, sınav giriş belgesi hakkında gerekli bilgileri yayımladı. İşte, bekçi adaylarının merak ettiği o form ve ve detaylı bilgiler

BAŞVURU FORMU VE GİRİŞ BELGELERİ  YAYIMLANDI: 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı kapsamında internet üzerinden ön müracaatta bulunan adaylar, şahsen başvuru ve evrak teslimi işlemlerini gerçekleştirecekleri ve ön sağlık kontrolünden geçirilecekleri başvuru merkezlerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.

ÖN SAĞLIK KONTROLÜ: İlan edilen başvuru merkezinde ve tarihte adaylardan şahsen müracaatları alınacak ve ön sağlık kontrolleri yapılacaktır. Bu aşamalardan başarılı olan adayların yazılı sınav tarihi ve sınav merkezi ilerleyen süreçte açıklanacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Adayların Başvuru Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

BAŞVURU FORMUNDA NELER YER ALIYOR: Adaylardan başvuru formu içerisindeki kimlik bilgileri, evliyse eşinin kimlik bilgileri, şehit veya vazife malulu eşi ya da çocuğu olup olmadığı, askerlik durumu, mezun olduğu okul ve yılı, telefon numarası, ikamet adresi, adli sicil kaydı (kendisi ve eşinin) beyanı, siyasi parti üyelik durumu, gibi bilgiler talep edilecek.

Adaylar daha sonra şu ifadenin altına imzasını atarak formu teslim etmeye hazır hale getirmiş olacak;

"02 Mart 2018 tarih ve 30348 sayı ile Resmi Gazetede yayımlanan Çarış ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliğinin 5'inci Maddesinde belirtilen şartların hepsini taşıyorum. Bu madde hükümlerine göre müracaatıma engel bir durumumun bulunmadığını ve yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu beyan eder, aksi halde başvurumun aynı yönetmeliğin 8'inci Maddesinin 3'üncü bendi gereğince başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğumun tespit edilmesi halinde başvurumun geçersiz sayılacağını okudum ve anladım"