BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  GÜNCEL

Bekaretini internetten satışa çıkardı

Bekaretini satışa çıkardı!16 yaşındaki kız çocuğu, eğitim masraflarını karşılayabilmek için bekaretini satışa çıkardı

Abone ol

Kuzey İrlanda, Newry'de yaşayan 16 yaşındaki kız, Gumtree adlı internet sitesine verdiği "satılık bekaret" başlıklı ilanda, vücudunun en yüksek fiyatı verenin olacağını belirtti.

Kızın, sayıları gittikçe artan eğitimlerini tamamlamak için bekaretlerini satmaya çalışan öğrenciler arasında yaş olarak en küçükleri olduğu belirtilirken, kız, kazanacağı para ile sanat dersleri alıp, üniversiteye gideceğini iddia ediyor.

Katolik okulunda eğitim görmüş olan kız, ilanını sadece bir gece önce koysa da, birçok teklifin geldiğini söylüyor.
Sunday Life gazetesinin bir muhabiri, kendisini zengin işadamı olarak gösterip, kıza 3000 Sterlin teklif ettiğini ve kızın da bunu kabul ettiğini söylüyor.

Muhabirin yayınladığı kızla arasında geçen mesajlarda kız kendisini "Ay sonunda 17 yaşında olacağım, ama daha büyük görünüyorum. Uzun boyluyum, uzun kahverengi-sarı saçlarım ve 3 piercingim var" şeklinde tarif ediyor ve ekliyor:

"Bunu herhangi bir pazar günü yapabiliriz. Beni tüm gece mi istiyorsun? Tam olarak ne yapmak istiyorsun? Bu arada, parayı seksten önce alacağım, kandırılmak istemiyorum. Ve büyük ihtimalle utanacağım için, öncesinde alkol almalıyım"

Yaşını kanıtlamak için pasaportunun fotoğrafını gönderen kız, muhabire başka bir müşterinin 5000 Sterlin teklif ettiğini söyleyip, fiyatın 6000 Sterline çıktığını belirtti.

Sonunda muhabirle bir barda buluşup detayları konuşmayı kabul eden kız, parayı eğitimi için kullanacağını, sanat eğitimi alıp, üniversiteye gideceğini söyledi.

Muhabir kimliğini açıkladığında paniğe kapılan kız, bütün bunların bir şaka olduğunu iddia etti.

İnternet üzerinden bu tür "satış" girişimleri daha önce de görülmüştü.
Geçtiğimiz yıl 18 yaşındaki Alina Percea benzer bir satışa girerken, 2005 yılında Perulu bir model ailesinin tıbbi masrafları için kendisini satışa çıkarmış, ancak tekrar düşünüp, 1.5 milyon dolarlık teklifi geri çevirmişti.

TECAVÜZCÜSÜNÜN BOĞAZINA BIÇAK SOKTU

[PAGE]


Alınan bilgiye göre, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi acil servisine yaralı olarak gelen Z.Y, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan hastane polisi, yaralı Z.Y’yi hastaneye getiren H.T. ve F.T.’nin ifadelerine başvurdu.

Polis, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda Z.Y’nin, kendi otomobilinde tartıştığı G.A. adlı kadın tarafından bıçaklandığı bilgisine ulaştı.

Olayla ilgili gözaltına alının G.A, Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunda, Z.Y’nin 31 Aralık 2009’da evlerinin kömürlüğünde kendisine tecavüz ettiğini, bu nedenle olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.A, çıkarıldığı mahkemece tutukladı.

İKİ KIZIN ÖLÜM NEDENİ 1.5 LİRA

[PAGE]


Bingöl'de geçen cuma günü karnelerini aldıktan sonra evden kitap almak için ayrılan iki kızdan dün 8 yaşındaki Asliye Ayaz'ın cesedinin bulunmasının ardından, bugün de 13 yaşındaki Zeynep Varış'ın cesedi aynı derede bulundu.
Kaybolan iki kızın öldürüldüğü şüpheleri artmıştı fakat cansız bedenlerinin dere kenarında bulunmasının ardından insanı kahreden bir gelişme yaşandı.

İddiaya göre, akraba olan Asliye ve Zeynep, kitap aldıktan sonra eve dönüş için 1.5 lira minibüs paraları kalmadığı için, debisinin yükseldiğini bilmedikleri dereden geçmeye çalışırken boğuldu.

KİTAP ALMAK İÇİN EVDEN ÇIKTILAR

Bingöl'ün yeni yerleşim yerlerinden Saray Mahallesi'ndeki Temel Yapı Konutları'nda aynı binada altlı üstlü oturan ve Kurtuluş Şişmantürk İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Zeynep Varış ile kuzeni 3'üncü sınıf öğrencisi Asliye Ayaz, geçen cuma günü karnelerini aldıktan sonra evlerine geldi. Asliye, yarı yıl tatilinde okumak için kitap almak üzere çarşıya gideceğini söyleyince, kuzeni Zeynep Varış "Bende gelmek istiyorum" dedi. Ve kızlardan bir daha haber alınamadı.

ÖLÜM NEDENİ 1.5 LİRA MİNİBÜS PARASI

Ailelerin ve yakınlarının ifadelerinden Asliye ve Zeynep'in, kitap aldıktan sonra evlerine dönmek için 1.5 lira paralı olmayınca minibüse binemedikleri, yaya dönerken su seviyesinin yükseldiğini fark etmedikleri dereden geçmeye çalışınca akıntıya kapılıp boğuldukları ihtimali ağırlık kazandı. Buna göre iki kızın boğularak can verdikleri olay şöyle gelişti:

Babası hamallık yaparak ailesini geçindiren Asliye Ayaz'a cuma günü kitap alması için annesi Şakire Ayaz, 5 lira verdi ve para yetmezse, kent merkezindeki akrabalarından borç almasını söyledi. Asliye ile kendileri gibi fakir bir ailenin çocuğu olan ve yakınlarının yardımlarıyla geçinen Zeynep Varış, minibüsle kent merkezine gitti. Öğrenciden 75 kuruş, yetişkin yolcudan 1 lira alınan minibüse, iki kuzen 1.5 lira verdi. Kent merkezinde kitap alan ve caddede neşe içinde yürürken bir apartmanın güvenlik kamerasınca görüntülenen Asliye ve Zeynep, dönüşte paraları kalmayınca minibüse binemedi.

KESTİRME OLSUN DİYE DERE YATAĞINDAN GEÇTİLER

Yapılan araştırmada herhangi bir yakınlarından borç da almadıkları belirlenen Asliye Ayaz ile Zeynep Varış, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki evlerine yürüyerek dönmek durumunda kaldı. Çapakçur Deresi'ne geldiklerinde köprüyü kullanmak yerine daha kestirme olan dere yatağından geçen patika yola yönelen kuzenler, geçip geçemeyeceklerine bakmak ya da derenin akışını seyretmek isterken, taşlık zeminden kayarak suya düştü. Boğularak ölen iki kızdan Zeynep'in cesedi Çapakçur Deresi ile Gayt Deresi'nin birleşip Göynük Çayı'na döküldüğü yerde oluşan taşlık kesime takıldı. Asliye'nin cesedi ise 4 kilometre uzakta dün bulunduğu yerde kıyıya vurdu.

ASLİYE TOPRAĞA VERİLDİ

Göynük Çayı'nda cesedi bulunan iki kızdan Asliye Ayaz, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi. Ayaz, Saray Mahallesi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığına götürülerek defnedildi. Cenazeye Asliye'nin annesi Şakire Ayaz, sinir krizleri geçirdiği için katılamadı. Baba Hakkı Ayaz ile diğer yakınları, Asliye'yi toprağa verirken, büyük üzüntü yaşadı.

KOCASI İÇİN KIZ KAÇIRDI

[PAGE]

KOCASI İÇİN KIZ KAÇIRDI

Samsun'da akrabası olan kızı kaçırıp kıza tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan evli ve 4 çocuk babası şahıs ile kendisine yardım ettiği iddia edilen eşi ve akrabaları, yeniden yargılanınca cezalarında indirim yapıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, kaçırdığı akrabası A.K.'yi (27) götürdüğü evlerde alıkoyup tecavüz ettiği iddia edilen Cengiz K. (40), kız kaçırma ve ırza geçme suçlarından toplam 19 yıl 1 ay 15 gün, kız kaçırmada ve ırza geçmede yardımcı olduğu iddiasıyla eşi Meryem K. 9 yıl 6 ay 22 gün, Kemal Ç. 12 yıl 6 ay 22 gün, Seher Ç., Mustafa G., Döndü G. ve Yaşar A. ise kız kaçırmaya ve ırza geçmeye yardım ve yataklık etmek suçlarından 9 yıl 6 ay 22'şer gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay Ceza Dairesi kararı bozdu ve sanıklar bugün yeniden yargılandı. Cengiz K., toplam 14 yıl 8 ay, Kemal Ç. toplam 12 yıl 6 ay ve Meryem K., Seher Ç., Mustafa G. ve Döndü G., 4 yıl 6'şar ay ve Yaşar A. ise 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

YİNE TECAVÜZ İNDİRİMİ

[PAGE]


Samsun'da akrabası A.K.’yı kaçırıp 1 hafta boyu tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan iki sanığın cezalarında suçun planlı işlenmediğini belirten Yargıtay’ın talebi doğrultusunda, indirim yapıldı. Daha önce 19 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Cengiz Karakoç’un cezası 14 yıl 9 aya, kendisine yardımcı olan arkadaşı Kemal Çırak’ın 12.5 yıl hapis cezası 9 yıl 4 ay 15 güne indirildi. Olaya karıştıkları belirlenen Cengiz Karakoç’un ablası Döndü Gürel ve kocası Mustafa Gürel ile olaya yardımcı olduğu belirlenen sanığın eşi Meryem Karakoç’u da 9.5'ar yıl olan cezalarını 4.5'ar yıla indirdi. Olay Samsun’un Aşağı Alan Köyü’nde 2006 yılının Mayıs ayında meydana geldi. İddiaya göre ailesiyle birlikte oturan 25 yaşındaki A.K., evli ve 4 çocuk babası olan akrabası 40 yaşındaki Cengiz Karakoç’un evine misafirliğe gidip geç saate kadar oturdu. Karakoç, “Ben seni evine bırakırım” diyerek genç kızla giderken, kendisini birden yol kenarındaki 40 yaşındaki Kemal Çırak’ın kullandığı otomobile bindirip kaçırdı. Ve götürdüğü bir evde kendisine tecavüz etti. Bir hafta sonra fırsatını bulup kaçan A.K. telefonla jandarmaya ulaşınca sanıklar tek tek yakalandı. Tutuklu yargılanan sanıklara Samsun 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamalar sonucunda 2007 yılının Şubat ayında ceza yağdı. Cengiz Karakoç tecavüz ve kaçırıp alıkoymak suçlarından 19 yıl 1 ay 15 gün, kendisine yardımcı olan Kemal Çırak’a 12 yıl 6 ay 22 gün, alıkoyma ve ırza geçme suçlarına yardımcı olan Cengiz Karakoç’un eşi Meryem Karakoç’a, ablası Döndü Gürel ve onun eşi Mustafa Gürel’e de ayrı ayrı 9’ar yıl 6’şar ay 22’şer gün hapis cezası verildi. Kararın ardından sanık avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay’a gönderildi. 

PLANLI OLMADIĞI İÇİN CEZA İNDİRİMİ YAPILDI 

Sanıkların planlı olarak suçu işlemediklerini belirten Yargıtay, sanıkların tekrar yargılanarak cezalarında indirim yapılmasını istedi. Bunun üzerine yerel mankemede bir kez daha yargılanmaya başlandı. Son kez hakim karşısına çıkan sanıklardan Cengiz Karakoç savunmasında “Bizim babalarımız amca çocuklarıdır. Birbirimizin evine sürekli gelir gideriz. Bu geliş gidişlerde aramızda yakınlaşma oldu. Bir gönül ilişkisi yaşamaya başladık. A.K benim evli ve 4 çocuk sahibi olduğumu biliyordu. Ancak, benimle birlikte yaşamak istedi. Ben de eşimin rızası ile izin verdim. 1 hafta sonra beni şikayet etti. Zorla bir şey yapmış değilim” dedi.

Daha önceki duruşmalarda dinlenen A.K ise, sanıkların kendisini zorla kaçırdığını ileri sürüp, “Cengizlerin evine misafirliğe gitmiştim. Gece geç saate kadar oturunca ‘seni ben bırakırım’ diyerek dışarıya çıktık. Yolda Kemal denilen arkadaşını gördük ve onun arabasına bindik. Ama beni evime götürmediklerini anlayınca bağırmaya başladım. Ağzımı ve ellerimi eşarp ile bağlayıp beni arka koltuğa yatırdı. Başka bir köyde bir eve götürüp odaya kapadı. Daha sonra odaya gelerek benimle cinsel ilişkiye girmek istedi. Ancak karşı koydum. Bir süre sonra ablası Döndü Gürel odaya girdi. Döndü benim kollarımı tutarken, Cengiz’de bana tecavüz etti. Bundan sonra her gece Cengiz benimle zorla ilişkiye girdi. Hepsinden şikayetçiyim” diye konuşmuştu.

Mahkeme, Yargıtay’ın talebi doğrultusunda sanıkların cezalarında indirim yaparak Cengiz Karakoç’a cinsel amaçlı kaçırmak ve tecavüz suçlarından 14 yıl 9 ay kendisine yardımcı olan arkadaşı Kemal Çırak’a 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca olaya karıştıkları belirlenen Cengiz Karakoç’un eşi Meryem Karakoç, ablası Döndü Gürel ve onun eşi Mustafa Gürel’i de ayrı ayrı 4.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

TECAVÜZ ETTİ ÜSTÜNE FİDYE İSTEDİ

[PAGE]

Hatay’da Tacikistan uyruklu 15 yaşındaki kızı kaçırarak tecavüz ettiği ve kızın ailesinden fidye istediği öne sürülen bir kişi, parayı almak için geldiği Antalya’da yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Suriye’de okuduğu bildirilen ve gezmek için otobüsle Hatay’a gelen Tacikistan uyruklu H.Ş. (15), Hatay Otobüs Terminali’nde S.K. (20) ile tanıştı. Küçük kızı evine götüren S.K’nın kıza tecavüz ettiği ve Tacikistan’da yaşayan ailesiyle irtibata geçerek aileden fidye istediği belirlendi. Ailenin para göndermek için hesap numarası istemesi üzerine yerinin belirlenmemesi amacıyla Antalya’da bir banka şubesinden hesap numarası veren zanlı, parayı çekmek için Antalya’ya geldi.

Kızın ailesinin durumu Tacikistan Büyüklelçiliğine bildirmesi üzerine harekete geçen Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, S.K’yı bir bankanın Şarampol şubesinde yakaladı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de zanlının verdiği bilgilerle kızı kurtardı. Zanlı, Hatay’a gönderildi.

FİLM DEĞİL GERÇEK

[PAGE]

Çorum’un Sungurlu ilçesinde genç bir kız, meşrubatın içine uyku ilacı koyarak ailesini uyutup, sevgilisiyle kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, Derya Polat (20), yaklaşık 2 yıldır konuştuğu Şanlıurfa’da yaşayan sevgilisi Ahmet Erdal (21) ile kaçmaya karar verdi. Dün akşam saatlerinde sevgilisi Ahmet Erdal’ın Şanlıurfa’dan otomobille oturdukları Sungurlu’nun Fatih Mahallesi’ne gelmesi üzerine Derya Polat evden çıkmak için eczaneden aldığı uyku ilacını meşrubatın içine koyarak, babası Gürsel, annesi Dilek, kardeşleri Demet (19) ve Deniz’e (14) içirdi.Evdekilerin uyuması üzerine Derya Polat, sevgilisiyle birlikte kaçtı. Bir müddet sonra uyanan baba Gürsel Polat, evdeki herkesin uyuduğunu ve kızının olmadığını fark edince durumu polise bildirdi. Eve gelen polisler tarafından hastaneye kaldırılan aile fertlerini mideleri yıkandı.

Polisin yaptığı aramada da mutfakta çok sayıda uyku ilacı bulundu. Baba Polat’ı kızı Derya Polat’ın "kendilerini zehirlediği" yönündeki şikayeti üzerine Ankara yolu üzerinde bir dinlenme tesisinde yakalanan Polat ve sevgilisi Ahmet Erdal gözaltına alındı. Sevgilisi Erdal Polat ile kaçmak için eczaneden aldığı uyku ilacını meşrubatın içine koyduğunu itiraf eden Derya Polat ile sevgili, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldı.

ÇOCUK KOĞUŞUNDA TECAVÜZ

[PAGE]

Samsun E Tipi Cezaevi Çocuk- 2 Koğuşu'nda gasp suçundan tutuklu olan 17 yaşındaki C.K., hırsızlık suçundan tutuklu 15 yaşındaki A.K.'ya, banyoda tecavüz etti. Koğuşta kalan çocukların C.K.'dan korkmaları ve ses çıkarmamaları üzerine bir süre gizli kalan olay, geçen yıl Eylül ayında açık görüşte ortaya çıktı.

Çocuklar arasındaki söylentiler üzerine harekete geçen cezaevi yönetimi, tecavüz olayını ortaya çıkardı. Soruşturma sonucu C.K. hakkında ‘cinsel istismar', ‘cinsel amaçlı alıkoyma' ve ‘tehdit' suçlarından dava açıldı.

Olay, Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 8 kişinin kaldığı Çocuk-2 Koğuşu'nda meydana geldi. İddialara göre gasp suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan ve çok sayıda suç kaydı bulunan C.K., geçen yılın Eylül ayında gece herkesin uyuduğu sırada hırsızlık suçundan aynı koğuşta bulunan A.K.'nın yanına gitti.

C.K., uyandırdığı A.K.'nın ağzını eliyle kapadıktan sonra zorla alt kattaki banyoya götürdü. Burada A.K.'nın ellerini arkadan bağladıktan sonra elbiselerini çıkarıp, ölümle tehdit ederek tecavüz etti. Koğuştaki bu olay uyanan diğer çocuklar tarafından da görüldü. Diğer çocuklar da C.K.'dan korktukları için kimseye bir şey söyleyemedi.

Geçen yıl eylül ayındaki Ramazan Bayramı'nda yapılacak olan açık görüş öncesinde yapılan rutin kontrollerde çocuklar arasında söylentiden yola çıkan cezaevi yönetimi, tecavüz olayını ortaya çıkardı.Sorgulama sırasında C.K. suçlamaları kabul etmeyerek, kendisine iftira atıldığını ileri sürdü. C.K., “Koğuşta bana küfür ettiği için onu dövdüm. O da bana bu iftirayı atıyor” dedi.

Ancak, A.K. olayı detaylarıyla anlattı. C.K.'nın kendisine tecavüz ettiğini söyleyen A.K. “Geceyarısı beni uyandırdı. Ağzımı kapatıp, sürükleyerek banyo yaptığımız alt kata götürdü. Nereden bulduğunu bilmediğim iple ellerimi arkadan bağladı. Daha sonra da tecavüz etti. Kimseye söylemeyeyim diye de ölümle tehdit etti” dedi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı koğuşta bulunan diğer çocukların ifadesini aldı. Onlarında olayı doğrulaması üzerine savcı, C.K. hakkında Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘cinsel istismar', ‘tehdit', ‘cinsel amaçlı alıkoyma' suçlarından toplam 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Olaydan sonra hırsızlık suçundan yargılanan A.K.'nın bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olduğu, C.K.'nın halen tutuklu olduğu belirtildi.