BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Begüm'ün katili yakalandı

Malatya'da başından vurularak öldürülen Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal'ın katili yakalanınca genç kızın ailesinin acısı biraz olsun hafifledi!

Abone ol

İşadamı Hasan Kartal'ın 4 ay önce öldürülen kızı Begüm Kartal'ın (22) katil zanlısı Osman Ulu, Malatya'da yakalandı. İddialara göre, Osman Ulu, Begüm'ün arkadaşı avukat Senem Özyavuz'u seviyordu. Senem'i kına gecesinde kaçırmak isteyen çılgın aşık, bunu başaramazsa öldürmeyi planlıyordu. Ancak kurşun Galatasaray Üniversitesi öğrencisi talihsiz Begüm'ü buldu.

Battalgazi ilçesinin Adagören Köyü'nde meydana gelen olayı soruşturan jandarma, silahın kına gecesinin yapıldığı bahçe dışından ateşlendiğini belirledi. 150 kişinin ifadesine başvuruldu. Eşkalleri belirleyen jandarma katil zanlısına ulaştı. Osman Ulu'nun, kına gecesi yapılan, Begüm Kartal'ın avukat arkadaşıSenem Özyavuz'a aşık olduğu ve olay gecesi de kına gecesini dağıtmak için ateş ettiği öne sürüldü. İfadesine başvurulan Mehmet Dinçer, halasının oğlu Osman Ulu'nun ağustos ayında çalıştığı işyerine geldiğini belirterek şunları söyledi: Bana evlerinin yakınındaki villada oturan bir kızı çok sevdiğini anlattı. İsmi Senem'di. 'Ya kaçıracağım, ya da öldürüceğim' diyerek yanımdan ayrıldı. Bir hafta sonra tekrar çalıştığım yere geldiğinde işlediği cinayeti anlattı."

İKİ ZANLI TUTUKLANDI
Katil zanlısı Osman Ulu ise suçlamaları redderek olayın meydana geldiği evin bulunduğu bölgede ailesine ait birbahçenin olduğunu, bu yüzden orada gürülmüş olabileceğini kaydetti. İki zanlıdan Osman Ulu, "Kasten adam öldürmek ve ruhsatsız silah bulundurmak", Mehmet Dinçer ise "Yardım ve yataklık"tan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir gün sonra doğum gününü kutlayacakları tek çocukları Begüm'ü kaybeden acılı aileden baba Hasan Kartal, zanlıların yakalandığını öğrenince şöyle konuştu: "Bu müjdeli haberi kızıma vereceğim. Canım yavrum artık rahat uyu, katillerin yakalandı diyeceğim." Anne Nazan Kartal ise "Yavrumuzu bizden alan o kahpe kurşunu sıkanlar yakalandı" diyerek gözyaşı döktü.

SABAH