BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bedri Baykam Başbakan'a sitem etti!

Bıçaklı saldırı sonrası tedavi gören Bedri Baykam, Başbakan Erdoğan'ın kendisini aramamasına sitem etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Beşiktaş Akatlar'da bıçaklı saldırı sonucu yaralanan Bedri Baykam, yaşananlardan hükümeti sorumlu tuttu. Kendisine saldıran kişiyi de 'ortaçağ yobazı' olarak niteleyen Baykam, Başbakan Erdoğan'ın kendisini aramamasına "Benimle aynı görüşte olmasa bile 'hepinizin başbakanıyım' diyen Başbakan'dan geçmiş olsun dileği beklerdim" sözleriyle sitem etti.

Tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesi'nde kameralar karşısına geçen Baykam, konuşmasına başlarken gözleri yaşardı. Çok tehlikeli bir ameliyatı gerçekleştirdiği için doktorarlara teşekkür eden Baykam, saldırı anını anlattı:

EŞEK ŞAKASI YAPIYOR ZANNETTİM

"Bir şahıs bana yaklaştı, ben de Taksim'e gidiyorum ben de gelebilir miyim dedi. Ben oraya gitmiyorum ama arkadaşlar oraya gidiyor dedim. Biraz bozuldu sanırım. Asistanlarımla bagaja dosya koyuyorduk. Birde sağdan yandan korkunç şiddetli bir yumruk vurdu. Önce anlayamadım bir arkadaşım eşek şakası yapıyor bana yumruk attı zannettim.

Psikolojik tedavi görüyor
Zanlı Mehmet Ç.’nin saldırı öncesi Akatlar Kültür Merkezi’ndeki toplantıya katılarak Bedri Baykam’ı dinlediği ortaya çıktı. Dün, saldırganın ardından kardeşi Şaban Ç. ve eniştesi E.Ö. de gözaltına alınırken, Mehmet Ç.’nin psikolojik tedavi gördüğü ve  Baykam’ı Facebook sayfasından takip ettiği tespit edildi. İki kez evlenip boşanan ve 1 çocuğu bulunan Mehmet Ç.’nin daha önce 1998’de ikinci eşinin eski nişanlısı ve arkadaşını bıçakladığı ve 6 ay tutuklu kaldığı belirtildi. Mehmet Ç.’nin son 5 yıldır ise işsiz olduğu ve vaktinin büyük çoğunluğunu evde televizyon izleyerek geçirdiği bildirildi.

Sonra bağırmaya başladım. Çığlıklar bir sürü, yere düşmedim. O şahıs yere düşmemi bekliyordu. Bana doğru tekrar hamle yaptı o şahıs. Ben bağırıp insanların dikkatini çektiğim için bir şey yapamadı. 2. bıçak darbesini de aynı yerden yapmış."

ÖLÜMCÜL BİR YARA ALDIĞIMIN FARKINDAYDIM

"Keşke olayın bir videosu bulunabilse" diyen Baykam, neden ambulans istemediğini da açıkladı:

"Bana bıçak vurmak için hamle yaptı. Ben bağırınca kaçmaya kalktı. Ambulans hiç istemedim. Ölümcül bir yara aldığımın farkındaydım. Ambulans hiç istemedim, beklemeye vaktim yoktu aklıma bile gelmedi. Ölümcül bir yara aldığımın farkındaydım. Bir araba gelecek beni hastaneye götürecekti. Gerisini biliyorsunuz durmayan arabalar vesaire.

Bir arkadaşım taksi durdurdu. Taksi şoförüne çok teşekkür ediyorum. Telefonla eşimi aradım. Hastanedeki ekip hazırdı. Bilincim yerindeydi öyle girdim ameliyata. Doktorların korktuğu hiçbir komplikasyon olmadı. Doktorlara güvenerek ameliyata girdim. Bilincim yerindeydi. Adım adım sağlığıma kavuştum. Benim için en büyük hediye asistanım Tuba'nın taburcu olması."

ORTA ÇAĞDAN GELEN ADAM

Saldırganın çelik yelekli olduğunu düşündüğü için bıçağı yandan sapladığını söyleyen Baykam sözlerine şöyle devam etti:

"Heykeltraş o an demiş ki 'heykeli savunmak için çelik yelek giyiyoruz' demiş. Adam orta çağdan geldiği için biz ciğerlerden bağırsaklardan çalışalım diye yandan saplamış. Bu da hayatımı kurtaran bir tesadüf. Orta çağdan gelen bir adamın bugünkü dili bilmemesi.

ERDOĞAN'IN ARAMASINI BEKLERDİM

Bu olay hangimize sürpriz oldu ki. Kamplara bölündüğümüzü bir kez daha gördüm, üzüldüm. Tüm ziyaret edenlere çok teşekkür ediyorum. Hayrünnisa Gül ziyaret etti, tüm CHP ekibi ziyaret etti. Karşı taraftan insanlar beni aramadı. Geçmiş olsun demediler. Ülkem adına üzdü. Ülkeyi gere gere bugünlere geldik."

Saldırı sonrası Başbakan Erdoğan'ın kendisini aramamasına üzüldüğünü belirten Baykam, saldırıdan neden hükümeti sorumlu tuttuğunu söyledi:

"Başbakandan en azından bir geçmiş olsun telefonu beklerdim. Benimle aynı görüşlerde olmasa bile. "Benimle aynı görüşte olmasa bile 'hepinizin başbakanıyım' diyen Başbakan'dan geçmiş olsun dileği beklerdim". Orta çağdan gelen adamdan bahsediyoruz. Çünkü 21. yüzyılın kaptanı ne yapıyor ona bakmamız lazım.

HÜKÜMETİ SORUMLU TUTUYOR VE SUÇLUYORUM

Şu anda bu saldırıdan hükümeti sorumlu tutuyorum. Seçimde kim kazanırsa kazansın, ben o hükümeti sorumlu tutuyorum. Ben burada yaşıyorum ve bu hükümeti suçluyorum. 'Taksim'e şu kadar kişiyi yığarım' diyorlar. Taksim'de dans eden gençler görmek istemiyorum. Bırakın külhanbeyi atışmalarını 'yakışmıyor' diyorum. Beyni yıkanmış ortaçağ yobazına sesleniyorum. Ben senin ve senin gibi düşünenlerinin de ölmesini istemiyorum. Benim kin ajandam yok. O kişi meczup değil. O kişinin ifadesini okudum. O bu işi siparişle almış farkındayım."

BIÇAKLANMANIN EL KİTABI MI VAR?

Medyada saldırı sonrası yazılıp çizilenlerden utandığını söyleyen Baykam, " Medyada zırvalar dolaşıyor.  Bu olay hakkında öyle rezil şeyler okudum ki insanlığımdan utandım. Yazmışlar "Bıçaklanınca acı hemen duyulmazmış ben neden çığlık atmışım" Ben acıdan geberiyorum mu dedim ki. Bıçaklanmanın el kitabı mı var. Hepimizin kendimizi en üstün yazar yazma çabası olabilir. Bazı insanların çok küçüleceğini gördüm üzüldüm" diye konuştu.

Baykam kendisini Abdullah Gül, Süleyman Demirel, Kılıçdaroğlu ve Baykal'ın aradığını da söyledi.