BIST 10.556
DOLAR 32,73
EURO 34,98
ALTIN 2.437,55
HABER /  GÜNCEL

Bedensel engelli çocuğun sevinci

Ardahan'da yürüme engelli Kübra, uzun süredir hayalini kurduğu okuluna kavuştu.Okula hergün annesinin yardımlarıyla gelen Kübra'nın hedefi öğretmen olmak

Abone ol

Ardahan'da, bedensel engelli olduğu için 12 yaşına kadar okula gidemeyen Kübra Kaya, sonunda uzun süredir hayalini kurduğu okuluna kavuştu.

Çocukluk döneminde geçirdiği bir hastalık nedeniyle yürüme yeteneğini kaybeden Kaya, 12 yaşına kadar, bedensel engelli olduğu için okula gitmedi. Daha sonra okula gitmeye karar veren ve bir süre önce rehberlik bölümünde eğitim almaya başlayan Kaya, kaydolduğu 23 Şubat İlköğretim Okulu 1. sınıfında eğitimine başladı.

KIZI OKUSUN DİYE...

Anne Suzan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bedensel
engelli olan kızının tedavisi için yıllarca çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bu süre içinde kızının eğitimi konusunda sağlıklı karar veremediklerini ifade eden anne Kaya, ''Kızımla konuştuk ve karar verdik. O da okumayı istiyor. Tedavisi ile ilgili çabalarımızı sürdürmek istiyoruz. Tedavisinin yurtdışında yapılması gerektiğini öğrendik. Ancak, maddi imkanlarımızı bu tedavinin yapılması için uygun değil'' dedi.

Kızını, engelli aracıyla sabahları okula getiren anne Kaya, daha sonra onu kucağında sınıfına kadar taşıyıp sırasına oturtuyor. Kaya, okul çıkış saatlerinde de yine kızını engelli aracına taşıyıp daha sonra eve götürüyor.
Okuluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Kübra, eğitimini tamamlayarak öğretmen olmayı hedeflediğini söyledi. Okula daha hızlı uyum sağlaması için rehberlik bölümünde aldığı ek eğitimini de sürdüren Kaya, başarılı olmak için elinden geleni yapacağını kaydetti.