BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Bedduacı muhtarın değmeyin keyfine

Türkiye'nin dilindeki muhtar yakaladığı şöhretin tadını çıkarıyor. O şimdi düğünlerde para kazanıyor. Nasıl mı?

Abone ol

Köyünde aşırı su kullananlara karşı cami hoparlöründen beddua ettiği görüntüleri internette tıklanma rekorları kıran eski köy muhtarı, türkücü oldu.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Çubuklu köyünün eski muhtarı Mehmet Mehmet Say, muhtarlık seçimini kaybedince türkücü olmaya karar verdi.

İnternette ve televizyonlarda haberin yayınlanmasını fırsat bilen muhtar nasıl türkücü olmaya karar verdiğini şöyle anlatıyor:

Kendi bestesi de var

"Köyde muhtar değişti ama su sorunu hala devam ediyor. Ettiğim beddualar basında yayımlanınca biraz popüler oldum. Televizyona çıkmanın, şöhret olmanın avantajını kullanmak için şimdi düğünlerde türkü söyleyip para kazanıyorum. Sesimi dinleyenler çok beğeniyor. Kayseri yöresi türküleri okuyorum. Bir de 'gurbetçi' adında kendi bestem var. Bu türkü de çok beğeniliyor. Türkülerimi internette yayınlamayı da düşünüyorum."

Hem söylüyor hem de oynuyor

Mehmet Say, düğünlerde türkü söyleyerek insanları eğlendirdiğini, bazen de oynadığını anlattı. Eski muhtar, türkü söylerken gelin veya damadın yakınlarını da sahneye davet edip "Mikrofon arızalandı. Arızanın giderilmesi için lütfen buraya geliniz" diyerek bahşiş almayı da ihmal etmiyor.