BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Becerikli muhtar köyü şehir gibi yaptı

Balıkesir’in İvrindi ilçesine bağlı Evciler köyü, yapılan çalışmalar sonucu şehir gibi oldu.

Abone ol

Su ve kanalizasyon surunu çözen muhtarlık, köye 6 yataklı, misafirhane, düğün solunu ve piknik yeri kazandırırken köyün tüm sokaklarına beton parke döşemek için de kolları sıvadı.

İlçeye 10 kilometre uzaklıktaki 600 nüfuslu Evciler köyünde imece güzelliği yaşanıyor. Birlik ve beraberlik içinde köydeki sorunlar teker teker çözülürken, köy adeta şehir gibi oldu. Köy meydanlarına beton parke döşeyen köylüler şimdi de sokaklara taş döşemek için kolları sıvarken çalışmalara tüm köy halkı destek verdi.

Sokaklara döşenecek taşın vatandaşlar tarafından satın alındığını belirten köyün 1 buçuk yıllık muhtarı 49 yaşındaki Abdullah Semerci, köydeki tüm eserlerin birlik ve beraberliğin ürünü olduğunu söyledi. Köyde çok sayıda emekli bulunduğunu belirten muhtar Abdullah Semerci, “Köyümüzde sorunları çözmek için seferber olduk. Köy girişi ile meydanlara taş döşedik. Köyde 6 yataklı misafirhane, Atatürk büstü, düğün salonu ve piknik yeri yaptık. Şimdi de köyün tüm sokaklarına taş döşemek için seferber olduk. Sokaklara döşenecek taşın parasını hayırsever vatandaşlarımız veriyor. Gene elbirliği ile imece yaparak taşları döşüyoruz. Komşularımızdan Allah razı olsun. İmece denince herkes koşup geliyor. Her zaman birlik ve beraberliğimizle övünüyoruz. Köyümüz şehir gibi oldu” dedi.