BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

K.Çekmece'de uygulamalı afet eğitimi

Belediyeler olası muhtemel doğal afetlerde görev alacak arama kurtarma ekiplerini sık sık eğitimden geçiriyor.

Abone ol

Bu eğitimlere büyük önem veren belediyelerden Küçükçekmece Belediyesi arama kurtarma ekiplerini gruplar halinde eğitim görmesini sağladı.

Küçükçekmece Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nce düzenlenen eğitime 15'er kişilik 2 grup halinde katıldı. Eğitimlerde, jeneratör, su motopompu, delici, kırıcı, kesici makinelerin kullanımı ve bakımı öğretildi. Eğitimini başarıyla tamamlayan 30 kişilik arama kurtarma ekibine sertifika verildi.

Olası bir afete karşı 40 kişilik arama-kurtarma ekibiyle hazır bulunduklarını ifade eden belediye yetkilileri, önümüzdeki günlerde ekibin genişletileceğini ve yeni eğitimler verileceğini söyledi.

AFİS KONTEYNERLERİNE BAKIM

Bu arada Küçükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Savunma Amirliği ilçenin çeşitli bölgelerinde bulunan 24 adet AFİS konteynerlerin bakımını yaparak hazır duruma getirdi. Doğal afetlerde kullanılmak üzere konteynerlerde muhafaza edilen 36 kalem malzeme bulunuyor. Jenaratör, delici, kırıcı, kask, matara, ip, fener, balyoz, çadır, kazma kürek ve ilk yardım çantası gibi malzemelerin bulunduğu konteynerler 3 ayda bir bakımdan geçiriliyor.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Doğal afetlerde kullanılmak üzere konuşlandırılan konteynerler zaman zaman hırsızların gazabına uğruyor. Belediye yetkilileri, bu konteynerlerin hayati önem taşıdığını belirterek "Doğal afetlerde konteynerlerin içinde bulunan tüm malzemeler bizim can simidimiz olacaktır. Önlemlerimizi almamıza rağmen hırsızlar bir şekilde konteynerın kilidini kırarak içerideki malzemeleri alıyorlar" diyerek güvenlik güçlerinin ve vatandaşların böyle durumlarda daha duyarlı olmasını istedi.