BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Özdalga'dan CHP'ye 27 Nisan taşı

Kılıçdaroğlu'nun 27 Nisan e-muhtırasının AK Parti ile TSK'nın ürünü olduğu iddiasına AK Partili Özdalga tepki gösterdi.

Abone ol

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özgalda, ''Cuntacı subaylar ve CHP şimdi bir kez daha el ele verdiler, bu kez yaptıklarını inkar ediyorlar'' dedi.

Özdalga, yaptığı basın toplantısında, ''cuntacı subayların'', ''çok sayıda darbe planı yaptığını inkar ettiklerini, bunların sadece bir hayali askeri oyun tatbikatı ve masum şeyler'' olduğunu söylediklerini kaydetti.

''Demokrasiye aslında çok bağlı olduklarını ileri süren bu cuntacı subaylar ve paşalar, kısa bir süre önce yaptıklarının arkasında duracak yürekliliği dahi gösteremiyorlar'' diyen Özdalga, ''Tıpkı cuntacı subaylar gibi, CHP de yaptıklarını inkar ediyor. 27 Nisan e-muhtırasına CHP'nin tüm yönetimi alkış tutmuş, Genel Başkanları Deniz Baykal da en kuvvetli sözcüklerle müdahaleyi desteklemişti'' diye konuştu.

Özdalga, şunları söyledi:

''CHP şimdi sadece kısa bir süre önce yaptıklarını inkar etmekle kalmıyor, 27 Nisan e-muhtırasının sorumluluğunu kendilerini gülünç duruma düşürecek bir şekilde AK Parti üzerine atmaya çalışıyor. Görülüyor ki cuntacı subaylar ve CHP şimdi bir kez daha el ele verdiler, bu kez yaptıklarını inkar ediyorlar.

TSK'nın onurlu komutanlarına düşen görev yaptıklarının arkasında durmaları ve kamuoyuna gerçekleri olduğu gibi anlatarak millet ve tarihe karşı borçlarının gereğini yerine getirmeleridir. CHP'nin yapması gereken de, kısa süre önce yaptığı yanlışları inkar etmek değil, ciddi bir özeleştiri sonunda geçmişiyle açık yüreklilikle hesaplaşmak ve bir daha bu yanlışları asla tekrarlamayacaklarını açıklamak olmalıdır. Ama öyle görülüyor ki CHP inkar yolunu seçmiştir ve kısa bir süre sonra da mesela Ergenekon avukatlığını yapanların kendileri olmadığını söyleyebilirler.''

Özdalga, bir soru üzerine, Başbakanların Genelkurmay Başkanlarıyla her zaman görüşebileceğini belirterek, ''Devlete üst düzeyde hizmet vermiş olanlar tehditle karşı karşı kalırsa onların hayatlarını korumak da devletin görevidir'' dedi.