BIST 9.985
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.432,74
HABER /  GÜNCEL

Bebek yüzlü katil yakalandı SON DAKİKA

İşlediği korkunç cinayetlerle seri katiller arasında gösterilen bebek yüzlü katil yakalandı. Zanlının üzerinde 10 kişilik ölüm listesi çıktığı öğrenildi.

Abone ol

İşlediği 10 cinayet ile seri katiller arasında gösterilen ve masum görüntüsü ile ’bebek yüzlü katil’ lakabı takılan ve geçen 5 Ocak günü Gaziantep H Tipi Cezaevi’nden firar eden 36 yaşındaki Ali Kaya, bu sabah güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla kent merkezinde yakalandı.

'Bebek yüzlü katil’ lakabıyla tanınan ve 10 cinayet işlediği için ’seri katiller’ listesine alınan Ali Kaya, hükümlü bulunduğu Gaziantep H Tipi Cezaevi’nden 5 Ocak'ta firar etmişti. (Habere gitmek için tıklayın...)

SURİYE’YE KAÇACAKTI

Cezaevinden firar ettikten sonra Adana ve Mersin'e giden Ali K'nın yakalanmamak için günde 3-4 adres değiştirdiği ve Suriye'ye kaçmak için plan yaptığı bilgisine ulaşıldı.

928d8e07-2d7e-4f57-84e8-be232c5c6fda.jpg

10 KİŞİLİK ÖLÜM LİSTESİ

Bu arada, yakalanan firarinin üzerinde 10 kişilik ölüm listesi çıktığı öğrenildi.

İl Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemleri tamamlanan hükümlü, geniş güvenlik önlemi altında cezaevine gönderildi.

‘HAK YERİNİ BULACAK’

Öte yandan, hükümlü cezaevi girişinde gazetecilere, "Hak yerini bulacak. Bugün olmazsa yarın hak yerini bulacak" dedi.

ADETA SUÇ MAKİNESİ

Ali K., 5 Ocak'ta, açık görüş sırasında, kaldığı koğuşun havalandırmasından nevresimlerle çatıya tırmanarak nöbet tutan görevlinin bir anlık dalgınlığından yararlanıp 6 metrelik duvardan cezaevinin bahçesine atlamıştı. Bahçede yaklaşık bir saat kadar bekleyen hükümlü, kalabalığın arasına karışarak dışarıya çıkmıştı.

Manisa'da 2007'de bir akrabasını öldürdükten sonra 5 yıl cezaevinde yatan Ali K, ceza indiriminden yararlanıp şartlı tahliye edilmişti. Ali K, 2012'de akrabası Mehmet Boyraz'ı öldürdükten sonra tutuklanmıştı. Ali K'nın ikisi cinayet, 7'si yaralama olmak üzere çeşitli suçlardan 22 sabıkasının olduğu belirtilmişti.