BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.426,62
HABER /  GÜNCEL

Bebek kendiliğinden ölü olarak doğdu!

Bilge köyündeki katliamdan sonra oğlu ve kocası köyü terk etmişti, o köyde kalmıştı. Hamileydi, bebeği ölü doğdu, suçlandı!

Abone ol

MARDİN’in Bilge Köyü’nde 44 kişinin katledilmesinin ardından, saldırganların ailesinden olan eşinin hamileyken terkettiği 22 yaşındaki Asuman Çelebi ölü doğum yapınca, kendisini bebeğini öldürmekle suçlayan kocasından boşanacağını ve bir daha evlenmeyeceğini söyledi.

Mazığdağ İlçesi'nin Bilge Köyü’nde 4 Mayıs 2009 akşamı nişanevine yapılan silahlı saldırıda 44 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıya katılmaktan bazı kardeşleri tutuklanan Şükrü Çelebi ile evli olan, saldırıya uğrayan aileye mensup 1 çocuk annesi ve o tarihte 3 aylık hamile olan 22 yaşındaki Asuman Çelebi, köyü terk eden eşi ile gitmeyip baba evinde kalmayı tercih etti.

Asuman Çelebi, 1.5 yaşındaki oğlu Kadir Çelebi’yi de daha güvenlikli bir yere giden babası Şükrü Çelebi ile gönderip, köyde yakınlarıyla yaşamaya başladı.

Asuman Çelebi 31 Ekim günü Mardin Kadın ve Doğum Hastanesi’nde sezaryenle ölü doğum yaptı. Bebeğin ölümü şüpheli bulunması üzerine mezarı savcılık tarafından açılıp, alınan numuneler incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Ölü doğumun ardından baba Sükrü Çelebi, bebeği eşinin amcası muhtar Abdurrahman Çelebi ile 3 kişinin öldürdüğü iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

BEBEK, KENDİLİĞİNDEN DÜNYAYA ÖLÜ OLARAK GELMİŞTİR

Ayrıldığı eşi Şükrü Çelebi’nin bebeği öldürmekle suçladığı Asuman Çelebi, yaşanan tartışmalara 9 Kasım’da Mazıdağı Cumhuriylet Savcısı Faruk Çelik’e verdiği ifadeyle son noktayı koydu.

Tartışmaların bazı gazetelerde yer alması üzerine ifadesi alınan Asuman Çelebi, bebeğinin 3 gün hareketsiz olduğunu fark etmesinden sonra kardeşi Fatma Çelebi’ye durumu 30 Kasım’da söylediğini ifade ederek Savcılıktaki ifadesinde şöyle dedi: “Kardeşim Fatma da durumu babam Ramazan Çelebi'ye söyledi. Aynı gün babam Ramazan Çelebi, kardeşlerim Fatma Çelebi ve Sultan Çelebi ile birlikte Mardin Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’ne gittik. Hastaneye yatış işlemleri yapıldıktan sonra babam Ramazan Çelebi ve Fatma Çelebi, Bilge Köyü’nde bulunan evimize geri döndüler. Kardeşim Sultan Çelebi ise refaketçi olarak benim yanımda kaldı. Babam ve kardeşim hastaneden ayrıldıktan sonra bebeğin durumuna ultrasyon ile baktılar. Görevli doktor bana bebeğin ölü olduğunu söyledi. Bebeğin doğması için bana serum verildi. Bebek saat 00.30’da ölü olarak dünyaya geldi. Bebeğin hareketsiz olduğunu farketmemden yakınlarımın veya benim bebeğe dışardan her hangi bir müdahalede bulunmamız söz konusu değildir. Bebeğin hareketsiz olduğunu fark etmemden önce de her hangi bir rahatsızlık geçirmedim. Bebek hareketli olduğu zamanlarda hafif karın ağrım vardı. Fakat ben bunu hamileliğin seyri içerisinde normal karşıladım ve kimseyede söylemedim. Ben bebeğin ölü doğması nedeniyle kimseden şikayetçi değilim. Daha öncede söylediğim gibi benim veya yakınlarımın bebeğe dışardan her hangi bir müdahalesi söz konusu değildir. Bebek kendiliğinden dünyaya ölü olarak gelmiştir.”

Bilge Köyü’nde Asuman Çelebi, “Nasıl oluyorda insan kendi öz evladını öldürür” diyerek eşinin iddialarına tepki gösterdi. Çelebi, “Doktorlar rapor hazırladı. Ben de eşimden davacı olacağım. Zamanı bekliyorum. Bu böyle kalacak değildir. Hangi anne kendi öz oğlunu öldürebilir. Kocam olan Şükrü Çelebi ile boşanma davamız var. Boşandıktan sonra asla, evlenmeyeceğim. Benim yerim babamın evinde kalmaktır. Hiç kimseyle evlenecek değilim. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.

Bilge Köyü Muhtarı Abdurahman Çelebi, Asuman’ın kendisinin öz yeğeni olduğunu ifade ederek, “Eşi Şükrü Çelebi kendisine büyük bir iftira attı. Tabi ki biz onun bu konudaki iftirasının peşini bırakmayacağız. Asuman’ın ölü doğurduğu bebek için Adli Tıp raporunu bekliyorum. Ondan sonra kesinlikle Şükrü Çelebi hakkında dava açılacaktır. Biz Çelebi ailesi olarak böyle bir karar verdik” dedi.