BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.410,84
HABER /  POLİTİKA

BDP'yi karıştıran Baydemir iddiası

Baydemir'in istifa ettiği haberleri Diyarbakır kadar BDP'yi de karıştırdı. İşte yalanlanan o iddia;

Abone ol

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla son görüşmesinde, ‘Temel önceliğimiz silahların biran önce susmasıdır’ açıklamaları nedeniyle sert dille eleştirdiği belirtilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir’in partisinden istifa ettiği ancak istifanın kabul edilmediği ileri sürüldü.

Abdullah Öcalan’ın ‘ya istifa etmesini’ ya da ‘özeleştiri yapmasını’ istediği ileri sürülen Osman Baydemir, bugün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayan İnanç Turizmi Zirvesi’ne katılmak için İstanbul’a gitti. Baydemir’in İstanbul’da bir dizi görüşmelerde bulunarak karar noktasına geldiği belirtildi. İddiaya göre Osman Baydemir, yakın çevresine istifa edeceğini söyledi ve ardından da BDP Genel Merkezi’ne hazırladığı istifa dilekçesini sundu. Ancak, parti yöneticilerinin henüz bu istifayı

KIŞANAK İDDİALARI YALANLADI

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, "Silah miadını doldurdu" dediği için Abdullah Öcalan’ın istifasını istediği iddia edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in istifa ettiği yönündeki iddialara "Sayın Osman Baydemir, Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Görevinin başındadır. Bu partinin eş başkanı benim. Eğer bir istifa durumu olsa öncelikle benim haberim olur" yanıtını verdi.

kabul etmediği ileri sürüldü.

Baydemir’in bu istifa girişiminden sonra İstanbul’da parti ve örgüt üzerinde etkisi olan bazı kişilerle de görüştüğü, onrların da kendisine ‘istifa’ yerine ‘öz eleştiri’ yapmasını söylediği kaydedildi.

BAYDEMİR NE DEMİŞTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Abdullah Öcalan’ı karşı karşıya getiren olay 1 Kasım günü Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Mark E. Bailey’in ziyaretiyle başladı. Baydemir, kendisini makamında ziyaret eden Bailey’e, 21’inci yüzyılda silahın rolünü tamamladığını, sorunların çözümünde silahın bir araç olma özelliğini yetirdiğini belirterek şöyle dedi:

“Bütün sorunların çözüm yöntemi sadece diyalog, müzakere ve istişare olmalıdır. Kürt sorunu özelinde şiddet ve silahın yani askeri operasyon ve silahlı eylemin Kürt sorununun çözümünü tam tersine zorlaştırıyor. Dolayısıyla bizim temel önceliğimiz, temel duruşumuz, silahların bir an önce susmasıdır. Silahların bir daha konuşmaması için diyalog ve istişarenin başlamasıdır. Hepimize düşen silahların nasıl çözüm yöntemi dışına çıkarabilmenin üzerinde yoğunlaşmamız ve onun üzerinde formüller üretmek olmalıdır. Hem hükümetin, hem devlet kurumlarının aynı zamanda uluslararası kurumların silahın yöntem dışına çıkarılması için cesaretlendirici, teşvik edici, motive edici çaba içerisinde olması lazım.” Osman Baydemir’in bu açıklamasının ardından Abdullah Öcalan'ın, geçen hafta avukatlarıyla yaptığı görüşmede sert eleştirilerde bulunduğu haberleri yer aldı.