BIST 10.674
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.423,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan'dan milletvekillerine sürpriz

Başbakan Erdoğan'ın milletvekilleriyle yaptığı toplantıda "süpekülasyonlara değil işinize bakın seçim yaklaşıyor" dediği öğrenildi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleri yaptığı istişare toplantısı sona erdi. Başbakan Erdoğan'ın milletvekillerini yaklaşan seçim ve çıkacak kanunlar nedeniyle sıkı bir çalışma içine girildiğini belirtip "Bu süreç çok önemli, süpekülasyonlara değil işinize bakın" dediği öğrenlidi.

 Başbakan Erdoğan, TBMM'de çıkarılacak kanunlar, uyum yasaları, bütçe görüşmeleri ve yaklaşan seçimler nedeniyle milletvekilleri ile istişare toplantısı yaptı. AK Parti Genel Merkezi'nde saat 22.00 sırlarında başlayan toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü.
Toplantıda milletvekillerine 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konuşmalarından Seçmeler' adlı bir kitap dağıtıldığı öğrenildi.

İDDİLAR DOĞRU DEĞİL

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, seçimde partinin yüzde 60'ının değişeceğine dair iddiaları yersiz bulduğunu söyledi. İddialarının tamamen spekülatif olduğunu belirten Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısında konunun gündeme gelmediğini ifade etti.
Kılıç, AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan istişare toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Toplantının normal bir değerlendirme toplantısı olduğuna dikkat çeken Kılıç, bir gazetecinin, "AK Parti'nin yüzde 60'ı değişecek tarzında iddialar var." şeklindeki sorusuna milletvekili seçimleri üzerine bu tarz spekülatif yorumlar yapılmasını yanlış bulduğunu ifade etti.
Seçimlere 6 ay kaldığını bildiren Kılıç, şöyle konuştu: "Listeler ilgili bir çalışma yok ortada henüz, belirlenmiş bir seçim takvimi de yok. Bu yorumlar son derece yanlış, gereksiz yorumlar."