BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

BDP'ye bir uyarıda Günay'dan geldi (video)

Ertuğrul Günay, BDP'yi uyardı teröre malzeme olurlarsa tavrımız değişir dedi!

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, BDP'nin Diyarbakır'daki terör saldırısından ders çıkarması gerektiğini belirterek, ''Onlar da bu hain saldırıdan şikayetçi iseler bence yarın parlamentoya gelirler ve Türkiye'yi sıkıntıdan kurtarmak konusunda bizden daha yüksek sesle tavır alırlar'' dedi.

Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

Kocaoğlu, Bakan Günay'ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, yeni çalışmalarında kendisine başarılar diledi.

Bakan Günay ise seçim bitince tartışmaların da bitmesi gerektiğini belirterek ''Her şeye rağmen demokratik bir seçim ortamı geçirdiğimizi tahmin ediyorum. Arada sırada tartışmalar olur, biz de bunları yaşadık ve geride kaldı. Birlik içinde yaşamaya çok ihtiyacımız var'' dedi.

Sabırla kurmaya çalıştıkları birlik ortamını birilerinin bozmaya çalıştığını söyleyen Günay, şöyle devam etti:

''Terörle şimdiye kadar kimse bir yere varamadı. Bir çeyrek yüzyılda bunu anlamayanlar kafalarını bir kez daha duvara toslayacaklar. Biz aslında kimse başını taşa çarpmasın diye emek veriyoruz. İktidarımız böyle, ana muhalefet partimiz böyle düşünüyor ama ne yazık ki Türkiye'nin yakasını bırakmamaya kararlı bazı çevreler var. Bunlara karşı büyük isyan duyuyoruz. Bizi çekmek istedikleri tuzaklara da düşmememiz gerekiyor. Bir kez daha söylüyorum. Türkiye'nin barışa ihtiyacı var.''

''TERÖRE MALZEME ÜRETİRLERSE BDP'YE ÜSLUBUMUZ DEĞİŞİR''

BDP'nin TBMM'ye girmemesi ve terör saldırıları sonrasında hükümetin nasıl bir tavır alacağını soran bir basın mensubuna Bakan Günay şu yanıtı verdi:

''Biz hiçbir siyasi partimizi terörle özdeşleştirmek istemiyoruz. Bir siyasi parti grubu, bir tek siyasi arkadaşımızın üzerine terörün gölgesi düşsün istemiyoruz. Bence asıl şimdi BDP'nin ders çıkarması gerekiyor. Onlar kendilerince bir konuda dayatıp diretirken başkalarının o dayatıp diretmeden hangi tuzaklar kurabileceği bir kez daha ortaya çıktı. Onlar da bu hain saldırıdan şikayetçi iseler bence yarın parlamentoya gelirler ve Türkiye'yi sıkıntıdan kurtarmak konusunda bizden daha yüksek sesle tavır alırlar. Böyle yapmayacaklar, teröre malzeme üretmeye çalışacaklarsa ki böyle yapacaklarını temenni etmiyorum, o zaman hem onların işi zordur hem de belki bizim üslubumuz değişir.''

Ertuğrul Günay, şehit haberleri üzerine İzmir programını erken bitireceğini ve Ankara'ya döneceğini de söyledi.