BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.426,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

BDP’nin sunduğu şartlar makul

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu yeni anaysa çalışmaları ile ilgili konuştu. Kuzu 'destek kimden gelirse onunla varız' dedi.

Abone ol

AK Parti’nin Anayasa kurmaylarından TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, AK Parti-BDP ortaklığı ve yeni anayasa tartışmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

KİM DESTEK VERİRSE ONUNLA VARIZ

Kuzu, Başbakan Erdoğan’ın Meclis’teki komisyondan sonuç alınamadığı durumda BDP ile ortak anayasa yapma yoluna gitme kararını “Amaç yeni anayasa. Kim destek verirse onunla varız, BDP ise BDP” sözleriyle destekledi. BDP ile ortak hareketin tercih değil, sayısal zorunluluk olduğunu belirten, bunun bölücülükte anlaşma olarak eleştirilmesine tepki gösteren Kuzu, BDP’nin ortak anayasa için öne sürdüğü dört şartı konuşabileceklerini, bu şartlardan üçünde ciddi sorun çıkmayacağını savundu.

MAKSADIMIZ ÜZÜM YEMEK

Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını “Maksat üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. O üzüm de yeni anayasadır” diye tercüme eden Kuzu, şöyle devam etti: “Biz yeni bir Anayasa yapmak istiyoruz. Ancak Anayasa yapmada sayımız belli, şu an için tek başına yetmiyor. Sayı eksik olduğu için de, bize kim destek verirse, bu BDP de olabilir. Ona ‘destek verme’ diyemeyiz. Hangi parti veya partiler destek verirse Anayasa Meclis’ten geçer. Bu desteği verecek parti CHP de olabilir, MHP de olabilir, niye olmasın BDP de olabilir.