BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

BDP'nin festivalinde olaylar çıktı

Van Belediyesi'nin düzenlediği 1. Van Gölü Kültür ve Sanat Festivali'nin son gününde verilen konserin ardından olaylar çıktı.

Abone ol

Yerel sanatçıların sahne aldığı konserden sonra kalabalık dağılırken, 30 kişilik bir grup olayların çıkmasına neden  oldu.

Türk Telekom, bir banka ve bir iş yerine göstericilerin molotofkokteyli atmaları üzerine polis, gözyaşartıcı bomba ve basınçlı suyla müdhalede bulundu.

BDP'li Belediye tarafından 30 Haziran'da başlayan ve çeşitli etkinliklerle davam eden 1. Van Gölü Kültür ve Sanat Festivali'nin son etkinliğini dün Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlendi. Trafiğe kapatılan caddede yapılan son etkinliğe, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Miletvekili  Özdal Üçer, BDP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen etkinlik, yerel sanatçıların Türkçe ve Kürtçe okuduğu şarkılarla başladı. Genel Başkan Demirtaş, yaptığı konuşmasında son olayları değerlendirererek AK Partiye yüklendi.

MOLOTOFKOKTEYLİ ATTILAR

BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın konuşmasından sonra da konser devam etti. Yerel santçıların okuduğu Türkçe ve Kürtçe şarkıların ardından kalabalık dağılmaya başladı. Bu sırada bir grup gösterici, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir işyeri, banka şubesi ve Türk Telekom'a molotofkokteyli ile saldırınca, polis müdahalede bulundu.

POLİSE TAŞ ATTILAR

30 kişilik grup, gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su ile dağıtılmaya çalışılırken, göstericiler de poliselere taş atarak karşılık verdi. Göstericiler ara sokaklara dağılırken, zaman zaman polislerle göstereciler arasında kovalamaca da yaşandı. Geniş Güvenlik önlemlerini alındığı kentte olaylar yaklaşık bir saat südü.