BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da hırsızlık çetesi çökertildi

Ankara polisi, önceki aylarda şehirde gerçekleşen birçok hırsızlık olayının faili olduğu ileri sürülen 4 kişi ile bu kişilerden çalıntı eşyaları alan 3 kişiyi yakaladı.

Abone ol

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğince yapılan açıklamaya göre, polis ekipleri, Çankaya, Yenimahalle, Sincan, Keçiören, Gölbaşı bölgelerinde evlerden nakit para, dizüstü bilgisayar, elektronik eşya hırsızlıkları ile ilgili olarak projeli, planlı ve istihbarı çalışmalar sonucu Lezgin A. ve Aytaç A'yı geçen haftalarda yakaladı.

Lezgin A. ve Aytaç A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, bu kişilerin suç ortağı olduğu savunulan Yılmaz K. ve Gökhan A'nın Çankaya'da lüks bir konut kiraladıkları tespit edildi. Polis, 2 Temmuz Cuma günü operasyon düzenleyerek, Yılmaz K, Gökhan A, Engin B. ve Mehmet Ali K. adlı şüphelileri gözaltına aldı.

Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda laptop, elektronik eşya, ziynet eşyası, saatler, koleksiyon paraları ve sahte kimlikler saklanmış olarak bulundu.

Şüphelilerin, sorguları ve elde edilen kamera görüntüleri sonucu şehirdeki 40 ayrı evden kapı göbek kilitlerini kırmak suretiyle hırsızlık yaptıkları, çaldıkları ziynet eşyalarını Çankaya'da faaliyet gösteren Hasan Ç. ve Süleyman D'ye, elektronik eşyaları ise Doğan D'ye sattıkları belirlendi.

Polis, Hasan Ç, Süleyman D. ve Doğan D'yi de aynı operasyon kapsamında gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyet sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin karıştıkları eylemler sonucu vatandaşların yaklaşık 500 bin TL zararları olduğu tespit edildi. Şüphelilerde ele geçirilen malzemeler, müştekilere teslim edildi.

Şüphelilerden Yılmaz K'nın, çaldığı saat ve eski paralardan koleksiyon yaptığı anlaşıldı. Diyarbakır'dan geldikleri ve Küçükesat'ta ev kiraladıkları bildirilen şüphelilerin, sorgularında daha önce de İstanbul'da çeşitli hırsızlık olaylarına karıştıklarını ifade ettikleri kaydedildi.

Hırsızlık için, ana giriş kapısı açık olan apartmanlar ile posta kutusu dolu olan daireleri seçtiği belirtilen şüphelilerin, çalıntı malları sattıkları kişilerle Sıhhiye Köprüsü'nün altında yüz yüze temas kurdukları ve hiçbir biçimde telefonlaşmadıkları bildirildi.