BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,75
ALTIN 2.388,54
HABER /  GÜNCEL

BDP'lilere en güzel Onbaşı cevabı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık arasında onbaşı tartışması yaşandı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Şahin, "Bu sözler on para etmeyen insanların ağzına yakışan sözlerdir. Onbaşı sözü de çavuş sözü de general sözü de sizin ağzınıza yakışmıyor. Onlar bu devletin görevlileridir. Siz on para etmeyen insanlarsınız ve o sözleri söylüyorsunuz" dedi. Bunun üzerine Sakık, "Bu kadar büyük bir dilinizin olduğunu biliyoruz, diliniz ağzınıza yerleşmiyor" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda, 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Teklif üzerinde yapılan görüşmelerde, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin arasında tartışma çıktı. Sırrı Sakık, "Uzman çavuşların orduda ayrımcı bir politikaya tabi tutulduğunu, çocukların, eşlerinin orduevine alınmadığını ifade etmiştik, bu hale devam ediyor, neden orduevine giremiyorlar" diye sordu.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Daha önce sorduğunuz soruya nifak sokma olarak cevap verilmiş, aynı soru aynı cevap bugünde geçerlidir. Neden nifak sokmak dersek, ben bu sorunun samimi olduğuna inanamıyorum" dedi.

SEN DE YAPARSIN OLUR BİTER, BU İŞARET PARMAĞIDIR

BDP sıralarından gelen tepkilere de İçişleri Bakanı, "Size cevap vermiyorum, Sırrı Bey cevap verebilir, susmasını bilin. Size de ayrıca cevabım var" dedi.

BDP'li vekillerden gelen itirazlar üzerine Bakan Şahin, "Canın da sıkılır, böyle yapsan ne olur yapmasan ne olur, sen de yaparsın olur biter, bu işaret parmağıdır" dedi.

"ONBAŞI" SÖZÜNE YANIT

İçişleri Bakanı Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Sakık, bu ülkenin Genelkurmay Başkanına sizin partinizin iki taneden biri genel başkanı kalkıp general değil, ben seni onbaşı olarak görüyorum derse, sen sus, cevap vereyim, her vesileyle bu ülkenin polisine, askerine, memuruna çalışanına hakaret derecesinde sataşmayı kendinize bir ilke edinmişsiniz, bu sözlere çok alışığız, bu samimiyetsiz sorulara da çok alışığız"

İçişleri Bakanı'nın sözlerine, Sakık, "Samimiyetsiz sensin" karşılığını verdi.

SİZ ON PARA ETMEYEN İNSANLARSINIZ

İçişleri Bakanı Şahin, konuşmasını şöyle devam etti:

"Bu sözler on para etmeyen insanların ağzına yakışan sözlerdir. Onbaşı sözü de çavuş sözü de genaral sözü de sizin ağzınıza yakışmıyor. Onlar bu devletin görevlileridir. Siz on para etmeyen insanlarsınız ve o sözleri söylüyorsunuz.

Bu ülkenin ordusunun Genelkurmay Başkanına hakaret amacıyla şerefli onbaşıyı dile getiren hakaret amacıyla dile getiren partinin bir başka üyesinin burada kalkıp uzman çavuşlar orduevlerine alınmıyor yaklaşımını ben samimi olarak bulamam."

İçişleri Bakanı'nın konuşmasını tamamlamasının ardınan AKP'li vekiller ile Sakık arasında alkış tartışması yaşandı. AKP'li vekiller de, "Sana mı soracağımız ne yapacağımızı" karşılığını verdi.

DİLİNİZ AĞZINIZA YERLEŞMİYOR

Sataşma nedeniyle söz isteyen Sakık, "İlk önce terbiyeden ve edepten siz pay almalısınız, çünkü konuştuklarınızı bilmiyorsunuz. Siz eğer Genelkurmay'a bu kadar saygılıysanız dün Genelkurmay Başkanıydı bugün de terör suçundan dolayı cezaevinde, teröristbaşıdır" dedi.

"Bu zat iç barışımızı baltalamak için ne gerekiyorsa onu yapıyor" diye konuşmasına devam eden Sakık ayrıca, "Herkese dil uzatıyor. Bu kadar büyük bir dilinizin olduğunu biliyoruz, diliniz ağzınıza yerleşmiyor. Ama biz size, bize hakaret etme hakkını vermeyiz. Size harfiyen hepsini iade ediyorum" dedi.

ÖZÜR BEKLENİRKEN İKİNCİ DARBEYİ VURDU!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, BDP'lilere yönelik söylediği "On para bile etmezsiniz" sözünden dolayı Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu tarafından özür dilemek için kürsüye bir kez daha davet edildiğinde ise ortalık iyice karıştı.

Şahin, "Ben o sözü hakaret olarak söylemedim ama madem çok zorunuza gitti, sözümü düzeltiyor ve "Peki hepiniz on para edersiniz" diyorum" dedi.

Bu sözler BDP sıralarında büyük bağırışmalara ve hakaretlere neden oldu ama Şahin bu sözlerinden geri adım atmadı..