BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

BDP'liler Diyarbakır'da meydana indi

BDP'nin Diyarbakır'da düzenlediği miting olaysız sona erdi.

Abone ol
BDP'nin Batman, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve diğer illerden gelen BDP'lilerle Diyarbakır'da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlediği miting olaysız sona erdi.
 
BDP'nin Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı'nda düzenlediği miting saat 17.00'de başladı. Şarkı ve türkülerle başlayan mitinge Diyarbakır, Batman, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve diğer illerden gelen BDP'lilerin üst araması yapıldıktan sonra meydana alındı.

Çok sayıda güvenlik görevlisinin görev aydığı miting konuşmalarla devam etti. İkindi ezanının okunduğu sırada alanda bulunan BDP'lilerin ezanı zafer işaretleri yaparak beklemesi dikkat çekti.

Mitingde konuşan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Şemdinli'de bir savaşın devam ettiğini iddia ederek, bu savaşı selamladıklarını söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile BDP Diyarbakır Milletvekili Aysel Aydoğan da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından sanatçılar sahne aldı. Miting güvenlik önlemleri altında sona ererken herhangi bir gerginlik yaşanmadı.