BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Yıldız'dan 'vergi vermeyiz' şoku

Diyarbakır Silvan'da 13 askerin şehit olmasının ardından özerklik ilan eden BDP'nin yeni talepleri Mardin saldırısı sonrası geldi.

Abone ol

Diyarbakır Silvan'da 13 askerin şehit olmasının hemen ardından demokratik özerlik ilanını açıklayan BDP kanadından, Mardin'de 3 askerin şehit olmasının ardından yeni talep geldi.

Bu kez talepleri dile getiren BDP Milletvekili Bengi Yıldız'dı. Özerklik ilanını bir adım öteye götüren Yıldız, önce sözde "Kürdistan"ın sınırlarını çizdi sonra da ekledi:

"Devlete vergi vermeyiz."

Talepleri dile getirmekle de yetinmeyen Yıldız, özerklik işi yürümüzse "30 yıldır ne oluyorsa, o olacak" sözleriyle tehdit savurdu.

SÖZDE KÜRDİSTAN'IN SINIRLARI

Taraf gazetesine konuşan BDP'li Yıldız'a göre Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu'sundaki bir çok il 'Kürdistan'ın" içinde ve bu bölgede özerklik ilan edilecek. 

Yıldız'a göre o iller ise şöyle...

Sivas Koçgiri'ye kadar olan sınır. Maraş'ın bir kısmı, Erzincan, Malatya, Elazığ. Erzurum, Van, Ağrı... Batman... Doğu ve Güneydoğu'nun tamamı...

BU MODEL TÜRKİYE GERÇEĞİNE UYUYOR

Tabii ki, Kürtlerin yaşadığı bölgede... Yani Barış ve Demokrasi Partisi'nin, Demokratik Toplum Kongresi'nin gücünün olduğu yerlerde... Biz, "Bu model Türkiye gerçekliğine uyuyor" diyoruz ama netice itibarıyla bunu Türkiye'ye dayatamayız tabii. "Türkler, Karadeniz'de demokratik özerkliğinizi ilan edin. İstanbul, demokratik özerkliğini ilan et. Bu açıdan Kürdistan'dır bu... Biz bunu Demokratik Özerk Kürdistan olarak formüle ettik ve bunu üç, dört yıldır söylüyoruz" dedi.

DEVLET YA TANIYACAK YA TANIYACAK!

Yıldız, devletin özerklik ilanının tanımaması durumunda ise çatışmanın devam edeceğini söylemekten çekinmedi:

"Özerklik işi yürümezse, otuz yıldır ne oluyorsa, o olacak. Devlet, ilan ettiğimiz şeyi ya kabul edecek ya kabul edecek. Talepleri hiçbir şekilde kabul etmemek bağları kopartır, hareketi radikalleştirir.

VERGİ VERMEYİZ!

Demokratik özerkliğini ilan eden yer, Ankara'ya vergi vermemeli ama devletten yardım almalı. Geri kalmış yörelerin hepsi için bu böyle olmalı. Zira bu bölgeler ihmal edildi, devlet yatırımları Marmara-Ege'ye yaptı.