BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.445,13
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekillerden provokasyon

BDP'li vekiller tüm uyarılara rağmen yine provokatif bir girişime imza attı.

Abone ol

BDP'li bir grup milletvekili TUHAD-FED'in teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak bahanesiyle yapacağı Halfeti yürüyüşü için Suruç'a geldi. Yürüyüşe BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Hasip Kaplan, Ayla Akat Ata, Sebahat Tuncel, İbrahim Binici, Özdal Üçer, Aysel Tuğluk, Nursel Aydoğan ve bir grup milletvekili de katıldı.

Suruç Belediyesini ziyaret eden BDP'li vekiller daha sonra basın açıklaması yapmak için BDP Suruç İlçe Merkez Teşkilatına geçti. Parti binası önünde toplanan halka seslenen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanlığı ve Şanlıurfa Valisi'nin 4 Nisan etkinlikleri ve amara yürüyüşünü yasaklama gibi bir yetkilerinin olmadığını ve 8 Nisan'a kadar Türkiye'nin her yerinin anma olduğunu söyledi.

Demirtaş, "Eğer, bugün Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya 30 yıl önce sıkıyönetim ilan ederek, tankla topla işkence ile işledikleri zulmün faşizan uygulamaların hesabını Ankara'da veriyorsa gün gelecek Tayyip Erdoğan ve onun arkasındaki kuvvet bu sıkıyönetim uygulamaların hesabını verecektir" dedi.

PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın 63. doğum gününü kutlamak isteyenlerin Şanlıurfa başta olmak üzere Halfeti ilçesine bağlı Ömerli Köyü'ne girişin İçişleri Bakanlığı' nca yasaklanmasının, hükümetin bir darbe ve sıkıyönetim girişimi olarak yorumlayan Demirtaş, "Halkımızı temsilen Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için BDP milletvekili arkadaşlarımızla Ömerli köyüne gideceğiz." şeklinde konuştu.