BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekillerden Hatip Dicle resti

BDP'liler eğer Hatip Dicle'nin milletvekilliği kabul edilmezse Meclis'te eyleme hazırlanıyor.

Abone ol

12 Haziran seçimlerinde 36 bağımsız milletvekili çıkartarak bir rekora imza atan BDP ilk eylem için hazırlığa başladı. YSK'nın Hatip Dicle kararı milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde olursa bağımsız milletvekilleri yemin etmek için Meclis'e gitmeyecek.

Bağımsız milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Bir milletvekili eksik olsa bile Meclis'e gitmeyeceğiz. Onları da alarak hep birlikte Meclis'e gideceğiz. Türkiye halkları hep birlikte bu ruhsatı verdi. Bu ruhsatın erbapları tamamlanıp bir araya gelinceye kadar burada kalacağız" dedi.

Yargıtay 9. Dairesi'nin Diyarbakır'dan milletvekili seçilen Hatip Dicle hakkında verdiği 1 yıl 8 ay hapis cezasını onaylamasının ardından gözler Dicle'nin savunmasını isteyen YSK'ya çevrildi.

BDP'NİN KIRMIZI ÇİZGİSİ DİCLE

BDP Genel Başkanı Hamit Geylani, Dicle için, "Kırmızı çizgimizdir. Grubumuz Meclis'in hem kilidi hem anahtarı. Bütün hukuksuzlukları Meclis'te kilitleme gücüne ve iradesine sahiptir. Dicle'nin seçildiği iradeyi ortadan kaldıracak, yok sayacak güç tanımıyoruz." dedi.

MECLİS'E GİRMEYİZ RESTİ

Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde yatan Dicle ve Van'dan milletvekili seçilen Kemal Aktaş ile görüştü. Cezaevi çıkışında açıklama yapan Önder, Dicle'nin durumuna dikkati çekerek, "Bir milletvekili eksik olsa bile Meclis'e gitmeyeceğiz. Onları da alarak hep birlikte Meclis'e gideceğiz. Türkiye halkları hep birlikte bu ruhsatı verdi. Bu ruhsatın erbapları tamamlanıp bir araya gelinceye kadar burada kalacağız" dedi.

Altan Tan ise, “Bundan sonra bu tuzakları bu oyunları kuranlar düşünsünler. Hayat bundan sonra onlara zindan olur akıllarını başlarına alsınlar” dedi.

TEHDİT DEĞİL GERÇEK!

BDP'li Sabahat Tuncel ise şunları söyledi:
“Arkadaşımızın elde ettiği hak ve başarıyı engellemeye çalışıyorlar hala. Şunu buradan ilan ediyoruz, bilsinler ki Hatip Dicle arkadaşımıza engel çıkarırlarsa, o meclise biz de gitmeyeceğiz. Bu bir tehdit değil, bir gerçektir. Arkadaşımız daha önce milletvekili seçilmiş, meclisten yaka paça dışarı çıkarılmış ve 10 yıl cezaevi yatmıştır. Şimdi yeniden bu hakkı elde etmiştir. Eğer bunu engellerlerse, onların meclisine elbette ki biz de gitmeyeceğiz. Beni de sizler cezaevinden çıkardınız. Bana o zaman uygulanan prosedür neyse, demokrasinin gereği olarak seçilen tüm tutuklulara da aynısı uygulanmak zorundadır.”