BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,07
ALTIN 2.468,64
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekil Türk bayrağı altında bunları söyledi

BDP Bitlisi Milletvekili Nizamettin Zenderlioğlu, konuşmasını salona asılan Türk Bayrağı altında yaptı.

Abone ol

BDP Tekirdağ İl Kongresi’ne katılan BDP Bitlisi Milletvekili Nizamettin Zenderlioğlu, konuşmasını salona asılan Türk Bayrağı altında yaptı.

Barış ve Demokrasi Partisi Tekirdağ 2. Olağan İl Kongresi Şato Düğün salonunda yapıldı. Tek listenin yarıştığı kongreye BDP Bitlisi Milletvekili Nizamettin Zenderlioğlu, katıldı. İstiklal Marşı okumayan partililer 1dakika saygı duruşunda bulundu. Kongrenin yapıldığı salona BDP bayraklarının arasına Türk Bayrağı asıldığı görüldü.

Konuşmasını salona asılan Türk Bayrağı altında Türkçe ve Kürtçe yapan BDP Milletvekili Nizamettin Zenderlioğlu, barış sürecine vurgu yaptı.

BARIŞ SÜRECİNİ ÖNEMSİYORUZ

Barış sürecini önemsediklerini kaydeden Zenderlioğlu, “Bu süreçte herkes aynasına bakacak, kendi yüzünü görecek, kendini gözden geçirecek. ‘Ben bu sürece ne katabilirim’ diye düşünecek. Bu adım barışa kardeşliğe insanlığa atılan ilk adımdır. Onun için biz bu adımı önemsiyoruz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Roman olsun insanım diyen herkese hitap ediyoruz. Buyurun gelin.” dedi.

CHP’Yİ ÇÖZÜM SÜRECİNE DAVET ETTİ

CHP’lileri çözüm sürecine davet eden Zenderlioğlu, “Hani özgürlükten, kardeşlikten, demokrasiden söz ediyordunuz? Nerdesiniz ey CHP’liler, demokratım diyenler? Ben devrimciyim diyenler nerdesiniz? Sizi görmek istiyoruz bu süreçte. Buyurun gelin yerinizi alın. Kimse sizin yerinizi daraltmıyor. Bu konuda samimiyseniz buyurun gelin.” dedi.

‘PKK HAREKETİ ÖZGÜRLÜĞE KOŞUYOR’

AK Parti’ye eleştiriler yönelten Zenderlioğlu, “İşi AKP’ye bırakmayalım. Çünkü AKP ilerici bir parti değildir. Çünkü AKP demokratik bir parti değildir. AKP her şeyi çözecek, göğüsleyecek bir parti değildir. Kürt sorunu çözümünde kendi çıkarını gördüğü ve bu sorunu çözecek başka yolu kalmadığı için yanaşıyor. Çünkü Kürt halkının demokratik eylemleri onu böyle bir köşeye sıkıştırmıştır. Kendiliğinden bize kimse bir şey bağışlamamıştır ve bağışlamaz da. İşte Dersim katliamı ortada. CHP hala suskun. PKK hareketi artık özgürlüğe barışa, kardeşliğe koşuyor. Şairin dediği gibi akın var.” dedi.