BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.503,27
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekil Meclis'te öyle bir şey içti ki

2014 bütçesinin görüşüldüğü Meclis bu kez farklı bir olaya tanık oldu. Kavga yoktu ama gazlı su içen vekil vardı.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu kürsüsündeki su, "gazlı su" ile değiştirildi. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, kürsüdeki suyu kastederek, "Bizi o kadar alıştırdınız ki, bu su da gazlı su olsun" dedi. Bunun üzerine kavasa talimat vererek kürsüdeki suyu değiştirttiren TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "İsteğiniz üzerine gazlı su gönderildi" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçeleri görüşülüyor.

GAZLI SUYU İÇTİ 

BDP'li Tan, kürsüden ayrılırken yanında götürdüğü suyu, "Beraber içelim, inşallah şifa olur" diyerek içti.

byk.20131214160230.jpg

BARAJ, GABAR İLE CUDİ ARASINDAKİ BAĞI KESMEK İÇİN YAPILIYOR 

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, kürsüye geldikten sonra, AK Parti sıralarındaki milletvekili sayısını sayarak, "12 kişi. Bu kadar önemli bir bütçe görüşülüyor ama burada 12 kişi var" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın "HES bakanlığı" olduğunu iddia eden Zozani, Hasankeyf'te yapılacak olan Ilısu Barajı'nın enerji ile hiç bir bağlantısının olmadığını, Gabar ile Cudi arasındaki bağlantıyı kesmek için yapıldığını iddia etti. Zozani, binlerce yıllık tarihin 2-3 yıl içinde yıkılmak istendiğini belirterek, "Tarihi eser mi kalıntı mı istiyorsunuz? Alın size kalıntı diyorlar" sözlerini sarfetti.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise Atatürk Orman Çiftliği'nde yüzlerce ağaç kesilerek "AK Saray (Yeni Başbakanlık Binası)" inşa edildiğini öne sürdü.