BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Türk'ten Cuma namazı çıkışı

Ahmet Türk, Cuma namazlarının siyaset amaçlı olmadığını savundu!

Abone ol

BDP tarafından Mardin'den bağımsız milletvekili adayı gösterilen Ahmet Türk, Nusaybin'de yaptığı konuşmada, meydanlarda kılınan cuma namazlarının siyaset için kılınmadığını iddia etti.


Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde kurulan demokratik çözüm çadırının yanında toplanan kalabalığa seslenen Türk, parlamento meraklısı olmadıklarını savundu. Aday gösterilen KCK tutuklularının 12 Haziran'da halk ile birlikte olacağını anlatan Türk, amaçlarının sorun çıkarmak değil, sorunun çözümüne katkıda bulunmak olduğunu aktardı.

Türk, "Erdoğan hep şunu söylüyor. 'Bakın ben onlardan daha fazla oy alıyorum' diyor. 'Orada daha fazla milletvekilim var' diyor. Biz Erdoğan'ın ağzını kapatmak durumundayız. Bu halkın mücadelesini çok iyi anlatmak zorundayız. Bu nedenle biz bu seçimi önemsiyoruz. Mesele parlamentoya gitmek değildir. Parlamento meraklısı değiliz, ama halkımızın, mücadelemizin gücünü göstermek için parlamentoya gidiyoruz." şeklinde konuştu.

Sokaklarda kılınan cuma namazlarına da değinen Türk, "Halkımızın dini duyguları yüksek, halkımız herkesten fazla dinine, inancına, kültürüne bağlıdır. Bunu da siyaset için yapmıyor. Birileri gelip bize İslamiyeti öğretmesin. Burada alimler yetişmiş. Burada çok önemli şahsiyetler yetişmiş. Öyle bir yerlerden imam göndererek kimse bizi Müslüman yapmaya kalkışmasın. Cuma namazlarımızı bu çadırlarda kılacağız." ifadelerini kullandı.