BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Önder'den Gezi açıklaması

Sırrı Süreyya'nın da aralarında bulunduğu BDP heyeti Gezi Parkı'na geldi.

Abone ol

Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlerin ilk günlerinde öne çıkan isimlerden BDP'li Sırrı Süreyya Önder'in de aralarında bulunduğu BDP'li grup Gezi Parkı'nı ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Önder; ''Burada gerçekten halkın, Yeter artık tavrı var. Bu kadar şiddete, ortamı kana bulamaya gerek yok.Buradaki hiçbir şiddeti onaylamıyoruz. Karşısında duracağız. Bu direnişin toplumun geniş kesiminde bulduğu vicdani meşruiyet, bunun barışçıl ve demokratik başlamış olmasıydı. Buna halel getirmemeliyiz.''dedi.

İşte o açıklamalar;

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ ŞUNLARI SÖYLEDİ

Basit ve açık bir şey istiyoruz. Bu Gezi etrafındaki meşru direnişine kapı açılmalı. Bu halkın meşruiyetinin, haklarının Meclis'teki sözcüsü olmaya devam edeceğiz.

Tüm arkadaşlarım adına söylemek istediklerim bunlar.

ÖNDER: ORTAMI KANA BULAMAYA GEREK YOK

Yeni bir türkü çıktı "Bu faiz lobisinin işi" diye. Hükümet ne öneriyor "Kredi çekip, üstüne mi yatalım". Ama buradaki insanlara vermezler. Varsa böyle bir şey bunlarla uğraşacak olan sensin.

Burada gerçekten halkın, "Yeter artık" tavrı var. Bu kadar şiddete, ortamı kana bulamaya gerek yok.

Buradaki hiçbir şiddeti onaylamıyoruz. Karşısında duracağız. Bu direnişin toplumun geniş kesiminde bulduğu vicdani meşruiyet, bunun barışçıl ve demokratik başlamış olmasıydı. Buna halel getirmemeliyiz.

LEVENT TÜZEL'DE AÇIKLAMA YAPTI

Burada marjinal gruplar, istihbarat örgütleri, dış güçler yok. Burada 7'sinden 70'ine Türkiye halkları var.

Biz bu Gezi Parkı'nda direnen arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Onlar ve Taksim Dayanışması adı altında bir araya gelen arkadaşlarla görüşeceğiz.

Başbakan ve hükümetin de bu kişileri ve bizleri muhatap almasını istiyoruz.

Taleplerimizin karşılanması için hükümetin yapacağı şeyler ortada.