BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.422,62
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı zanlısı bu halde yakalandı

DHA, Reyhanlı saldırısının 1 numaralı faili Nasır Eskiocak'ın yakalandığı saatlerdeki fotoğrafına ulaştı.

Abone ol

Nasır Eskiocak'ın yakalandığı saatlerdeki fotoğrafında, üzerinde kısa kollu siyah bir tişört olduğu görülürken, çanta taşımadığı, böylece uzaktan izlemelerde şüphe çekmediği belirlendi.

ekran-resmi-2013-06-12,-13.47.03.png


Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 52 kişinin öldüğü bombalı saldırının bir numaralı şüphelisi olan ve Suriye'ye geçmek isterken dün Yayladağı İlçesi'nde sınırda yakalanan Nasır Eskiocak'ın sorgusunda, 11 Mayıs'taki çifte bombalı saldırının planlayıcılarının Esad'a bağlı El Muhaberat ile ilişkileri konusunda önemli bilgilere ulaşıldı.

Reyhanlı kent merkezini savaş alanına çeviren çifte patlamayı tasarladığı iddiasıyla aranan Hatay nüfusuna kayıtlı Nasır Eskiocak, binlerce Suriyelinin sınır tellerini ezip Türkiye'ye geçiş yaptığı Güveççi ve Görentaş köyleri yakınında, olaydan 30 gün sonra yakalandı. Nasıl yakalandığına ilişkin gün boyu süren spekülasyonların ardından Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Nasır Eskiocak'ın sınır görevi yapan askerlerce yakalanıp kolluk kuvvetlerine teslim edildiği duyuruldu. Eskiocak'a yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen F.D., F.G., U.D. ve İ.G. de çok yönlü olarak sorgulanırken, Suriye istihbarat örgütü El Muhaberat'ın Hatay'daki bağlantı ve uzantıları ile ilgili önemli bilgilere ulaşıldığı öğrenildi.

Sorguda, Reyhanlı patlamalarının ardından Nasir Eskiocak'ın, Suriye'ye kaçtığı, daha sonra da giriş-çıkış yaptığı anlaşıldı. Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam eden şüphelilerin verdiği bilgiler doğrultusunda yeni gözaltıların olabileceği kaydedildi.

SON FOTOĞRAFI DHA'DA

1980 öncesi yasa dışı DHKP-C örgütünde yer alanların bir bölümünün konuşlandığı Suriye'nin Lazkiye kentinde bağlantıları olduğu istihbarat örgütlerince bilinen Nasır Eskiocak'ın yakalanışına ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Türkiye'yi ciddi şekilde tehdit eden eylemlerin planlayıcısı ve bir numarası olduğu belirtilen Nasır Eskiocak'ın sınır bölgesinde buluşacağı kişilerin izlenmesi ile bir göletin yakınında kıstırıldığı, üzerinde silah ve bomba olmadığı öğrenildi. DHA'nın ulaştığı Nasır Eskiocak'ın yakalandığı saatlerdeki fotoğrafında, üzerinde kısa kollu siyah bir tişört olduğu görülürken, çanta taşımadığı, böylece uzaktan izlemelerde şüphe çekmediği belirlendi.

ESKİOCAK AİLESİ İLE SOYADI BENZERLİĞİ

Hatay'da çok geniş bir aile olan Eskiocaklar ile Nasır Eskiocak'ın bir yakınlığının olmadığı da belirtiliyor.

Bazı meslek ve sivil toplum örgütlerinin başkanları olan Eskiocak soyadlı Hataylıların yanısıra Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği (ALİYAD) Onursal Başkanı Nasrettin Eskiocak da aynı soyadı taşıyor.

Nasrettin Eskiocak 5 Haziran'da Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etmiş, Hatay Valiliği'nin internet sitesinden duyurulan ziyarette, Hatay'daki birlik ve beraberliği kimsenin bozamayacağını söylediği belirtilmişti.