BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.432,05
HABER /  POLİTİKA

BDP'li il başkanına hapis!

Barış ve Demokrasi Partisi Erzurum İl Başkanı, Abdullah Öcalan'la ilgili yaptığı açıklamadan dolayı hapis cesazına çarptırıldı.Barış ve Demokrasi Partisi Erzurum İl Başkanı Rıza Güler, parti önünde düzenlediği basın toplantısında, "Öcalan devletin resmi m

Abone ol
Barış ve Demokrasi Partisi Erzurum İl Başkanı, Abdullah Öcalan'la ilgili yaptığı açıklamadan dolayı hapis cesazına çarptırıldı.

Barış ve Demokrasi Partisi Erzurum İl Başkanı Rıza Güler, parti önünde düzenlediği basın toplantısında, "Öcalan devletin resmi muhatabı' sözünü söylediği gerekçesiyle polis kamerasında yapılan tutanak üzerine Erzurum Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesinde 'yasadışı terör örgütünün propagandasını yapmak' suçunu işlediği' gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat 2011 günü Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Erzurum İl Başkanı Rıza Güler'in Mahalle başı semtindeki Halil İbrahim İş Merkezi önünde düzenlediği basın açıklaması sırasında bölücü terör örgüt PKK ve lideri Abdullah Öcalan'ı övücü sözlerle örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle polis kamarasında yapılan çözüm ve iddianamede şu ifadelere yer verilmişti:

"Kürtlere yönelik soykırım politikasının yürütüldüğü 15 Şubat 1925 yılında Şeyh Sait ile başlayan ve 15 Şubat 1999 yılında Sayın Öcalan'a yapılan uluslar arası komplo sonucu göstermektedir ki, bu politikaya direnen 'kürdü yok ederiz' anlayışı ile Kürtlere asimilasyon dayatıldı. Sayın Öcalan'ın özgür Kürt kimliğinden taviz vermedi. Komplo ile amaçlanan Kürt-Türk savaşı yaratıp yıpranmalarını buradan da emperyalizmin kendi hegemonyasını rahat bir şekilde hayata geçirmeyi amaçladıkları aşikârdır. Sayın Öcalan'ın devletin resmi muhatabı olduğu, devletin Öcalan ile görüşmesi ve statüsü hakkında herkese açık bir fikir özgürlüğü beyan edilmiştir. Sayın Öcalan'ın yaşam koşullarının değiştirilmesi gerektiğini düşünmekle olduğumuzu, samimi bir barış ve çözüm iradesi her güçlü işaret Sayın Öcalan'ın İmralı'daki günlerine son verilmesini istiyoruz" demişti.

PROPONGADA SUÇUNDAN 10 AY HAPİS CEZASI

İl Başkanı Güler, hakkında Erzurum Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddiası ile 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın 7-2 maddesi kapsamında 5 yıl hapis istemi ile dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Güler'i mahkeme heyeti övücü mahiyetteki sözlerini 'yasadışı terör örgütünün propagandasını yapmak' suçunu işlediği' gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Güler'e verilen 10 ay hapis cezasını ertelemedi.