BIST 10.280
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.418,68
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Demirtaş'tan flaş İmralı açıklaması

Abdullah Öcalan ile İmralı'da görüşmeye gidecek ikinci heyetteki isimler belirlendi mi? İşte kafa karıştıran o açıklamalar....

Abone ol

2. İmralı ziyaretine hangi isimlerin gideceği merak konusu. Bugün konuyla ilgili çıkan haberler Öcalan'ı ziyarete gidecek isimler kesinleşti diyor. Ancak BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın twitter'dan yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Hükümet adına konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise konuyla ilgili üstü kapalı bir açıklama yaptı.

İmralı görüşmeleri ile başlayan barış sürecinde terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ı ilk ziyaret eden isimler Ahmet Türk ve BDP'li Ayla Akat Ata olmuştu. Ahmet Türk İmralı ziyaretinin ardından 3 PKK'lı kadının cenazesinde sarfettiği sözler yüzünden hükümet ile bir kriz yaşadı.

Bu krizin ardından Ahmet Türk'ün İmralı'yı bir daha ziyaret etmesi sürpriz olarak görülüyordu. Ancak krizin yumuşamasında BDP'li vekillerin Başbakan Erdoğan ile dayısını kaybettikten sonra taziye konuşmaları yapmalarınının etkili olduğu söyleniyor.

İŞTE GİDECEĞİ SÖYLENEN O 3 İSİM

2. İmralı ziyaretine kimlerin gideceği konuşulmaya başlandı. Radikal Gazetesi'nde bugün yer alan habere göre, 2. İmralı ziyareti için düşünülen isimler arasında bir de sürpriz bir isim yer alıyor.

Rifat Başaran imzalı habere göre DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ile BDP’li Sırrı Sakık ve Ayla Akat Ata’nın önümüzdeki günlerde İmralı Cezaevi’ne gitmesine karar verildi.

DEMİRTAŞ TWİTTER'DAN YALANLADI

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter'dan gönderdiği mesajda, İmralı'ya gidecek ikinci heyet haberlerinin gerçek dışı olduğunu söyledi.

Demirtaş mesajında şunları kaydetti:

"Partimizce açıklama yapılmadığı müddetçe bu türden hiç bir habere itibar edilmemesini rica ediyoruz. İmralı'da Öcalan ile görüşmeye gidecek ikinci heyet haberleri tümden gerçek dışıdır. Bize iletilmiş hiç bir bilgi yoktur".

ekran-resmi-2013-02-01,-11.09.31.png

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA

Bu haberin üzerine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İmralı'ya gidecek ikinci heyetle ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Atalay, gazetecilerin terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'la görüşmek üzere İmralı'ya gidecek ikinci BDP heyetine vize verildiği haberlerini hatırlatması üzerine, "Çözüm süreci başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu konuda söyleyeceğim başka bir şey yok" dedi.