BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Demirtaş Erdoğan'a resti çekti!

BDP Eşbaşkanı Demirtaş partisinin grup toplantısında konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "BDP'liler seçimde mazbata almak için gençlerin ölmesine göz yumuyor" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yanıt verdi. "Böyle sözler söylemek vicdansızlıktır. Halkları böyle sözlerle barışa götüremezsiniz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "BDP bölgedeki hangi sorunu çözmüş?" sorusunu da yanıt veren Demirtaş,"Hiçbir şey çözemediysek senin dizlerinin bağını çözdük. 12 Haziran geliyor ya BDP'den korkuyorsun" diyerek seçim resti çekti.

ABDÜLHAMİT BENZETMESİ

Gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanmalarını da değerlendiren Demirtaş,"Dünyanın hiç bir yerinde gazeteciler gazetecilik yaptıkları için tutuklanmaz. Kolluk kuvvetlerinin yardımıyla tezgahı hazırlayıp içeri atarlar
Abdülhamit döneminde bir de Recep Tayyip Erdoğan döneminde insanlar bu kadar korkuyor. Tarih bunları yazacak" dedi.


BDP'li Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu. Demirtaş'ın gündeminde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Ergenekon soruşturmaları kapsamında tutuklanan gazeteciler ve 12 Haziran genel seçimleri vardı.

BDP GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

BDP'nin farklı toplumsal yapılardan gelen demokratik örgütlerle yaptığı işbirliğinin BDP'li halk iktidarının alternatifi haline getirdiğini söyleyen Demirtaş, AK Parti iktidarına da seçim resti çekti:

"Başbakan, bize soruyor 'BDP ne yaptı' diye? Hiçbir şey çözmediysek senin dizlerinin bağını çözdük. Şimdi 12 Haziran geliyor. BDP'den korkuyor. Bu kadar baskı ve engele rağmen BDP gümbür gümbür geliyor. Bütün demokrasi güçleri birleşecek. Bütün ezenlerin bu birliktelikten korkmasında fayda var. Türkiye'de demokratik halk iktidarı için alternatif vardır artık. Yerinden yönetimle, demokratik halk blogu geliyor. AKP'nin siyasi yürüyüyüşü zayıflayacaksa BDP'nin kararlığından zayıflayacaktır. Korkunun ecele faydası yok. 'Seçimlerde mazbata için gençlerin ölümünü istiyor' demek büyük bir vicdansızlıktır. Böyle bir tarzla haksız tutumla bunu barışa döndüremezsiniz."

SAVCILARA MESAJ

Konuşmasında Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın durumuna da değerlendiren Demirtaş, Ergenekon savcılarına "Sizi izliyoruz" mesajı gönderdi.

"Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanması toplumsal muhalefetin bastırılmasından başka bir şey değildir. Ergenekon 1950'den beri vardır ve yapmadıkları kirli iş kalmamıştır. Nereye bakarsanız bakın altından derin devlet çıkacaktır. İstanbul'daki savcıların yürüttüğü soruşturmada 2003'den önceki vakalara ilişkin hiç bir soruşturma yoktur. 2003'ten önce sanki bir derin devlet yokmuş gibi soruşturma yapılıyor. 'Köy yaktık, faili meçhul cinayet işledik' diyenler var. Ama bunları soranlar yok. Bunlar dururken, AKP'yi yıkmak için örgüt kurdunuz diye önlerine gelenleri topluyorlar. Hükümeti düşürmek için, teşhir etmek için bir gazeteci görevini yapsa bu da mı suç? Senden haz etmeye bilir. Çıkar kitap yazar, köşe yazar. Tüm kirli işlerin belgesini toplar... Böyle bir iş bile Ergenekon üyeliği için yeterli görülüyor. Savcıların tutumu tarafımızdan yakından izleniyor.

Dünyanın hiçbir yerinde hükümeti eleştirdin, gazetecilik yaptın diye gazeteciler tutuklanmaz. Emrindeki güvenlik gücünün yardımıyla tezgahı hazırlayıp içeri atarlar. Böyle bir suç maddesi bile yok ama senin basın kanunu, ceza kanunu, terör kanunu bu tutuklamalara zemin hazırlıyor."

KAOS PLANLARINI AÇIKLA

PKK'nın genel seçimler öncesi kaos planı hazırlığında olduğu yönünde yayımlanan haberleri de yalanlayan Demirtaş, Başbakan Erdoğan'a 'bildiklerini açıkla' çağrısı yaptı.

"Tüm seçim dönemleri 'ateşkes' var. Bunlar kolay mı sağlanıyor? Kim çözüm kim çözümsüzlük peşinde?. Kaos peşinde olanlar ateşkes için çaba sarfeder mi? Artık BDP'yi suçlamaktan vazgeçin. Siz ne çözüm öneriyorsunuz? Onu açıklayın! Sorun BDP değil, Kürt sorunudur. Sen 72 milyon oy alamazsın ama 72 milyonun hayır duasın alırsın. Bunu yap. Bizim dışımızda tek bir somut çözüm öneren birileri var mı? Karnından konuşma, çık açıkla!"

PARLEMENTODAKİ KADIN SAYISI

Kadınların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan Demirtaş, Başbakan Erdoğan,"Kadınlara şiddet uygulamak alçaklıktır" sözlerini eleştirdi.

"Sayın Başbakan çıkıp kadın konusunda konuşuyor. Neredeyse muhalefet de 'kadınlar AKP'yi zor durumda bırakmak için kendini öldürtüyor' diyecek. Sayın Başbakan, ismen, vaka vaka kadınların durumu ortadayken çıkıp rakamların abartıldığını söylüyor. Devletin kendi rakamları bunlar. Başbakan kadına şiddet deyince sadece kocasından dayak yiyen kadınları anlıyor. Sayın Başbakan, onu eleştirdiği için coplanan, tekmelenen, dövülen, çocuğunu düşüren kadınlara yapılana da alçak diyebilir misin? Savcıya gidip 'eşim beni öldürecek' diyen kadını koruyamıyorsun. Neyi yalanlıyorsun? 10 kişilik basın açıklamasına 1000 polis gönderiyorsun ama 'eşim beni öldürecek' diyen kadına bir polis veremiyorsun. Onlarca cezaevi kuruyorsun ama kadın sığınmaevi açamıyorsun. Bunları yapamazsın inancın, dünyaya bakışın bu değil. Kadın cinayetlerini durdurmazsınız."

KURTLAR VADİSİ İZLEYEN BAKAN

"BDP parlementoda yüzde 40 düzeyinde kadınla temsil ediliyor. İl genel meclislerinde bu oran dünya ortalamasının da üzerindedir. İlkokul kitaplarında anne ütü yapan, baba işe giden şekilde gösteriliyor. Bu sistemi değiştirmeyen Milli Eğitim Bakanı da bir kadın. Kadından Sorumlu Devlet Bakanı en çok 'Kurtlar Vadisi'ni izliyorum diyor. Verdiği mesajları seviyorum diyor ve kadınlara Kurtlar Vadisi'ni izlemesini öneriyor. Bu tablo karşısında kadın daha özgür oldu diyenler varsa elini vicdanına koysun ve durup bir daha düşünsün. Ne kadar az AKP o kadar çok özgürlük, demokrasi."