BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Buldan'dan Türklere çağrı

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan çözüm süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, ''Türkler, asla ve asla 'bu ülke bölünecek mi?' ya da 'bu ülke bölünüyor mu?' gibi şüphelere düşmesin. Hiç kimsenin bu ülkeyi bölmek gibi bir niyeti olmadığını buradan bir kez daha açıkça ifade etmek istiyoruz'' dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Demokratik Özgür Kadın Hareketi tarafından Atatürk Kültür Parkı'nda miting düzenlendi.

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı mitinge, sabah saatlerinden itibaren yöresel kıyafetleriyle katılan kadınlar, tek tek üst aramasından geçirilerek alana alındı. Miting alanına alınmayan erkekler ise programı tel örgülerin arkasından izledi.

Mitingde konuşan Buldan, son günlerdeki gelişmelerin kendileri açısından önemli bir süreç olduğunu söyledi.

Vanlıların, bu süreçte üzerlerine düşen sorumluluğu üstlenerek ellerinden gelen gayreti göstereceğini belirten Buldan, şöyle konuştu:

''Adını ne koyarsanız koyun. 'İster barış süreci, ister İmralı, ister çözüm süreci' diyelim, bir sürecin içine girmiş bulunmaktayız. Buradan hem Türk halkına hem de Kürt halkına çağrıda bulunmak istiyorum. Önce Türklere şu çağrıyı yapıyorum. Bu sürece Türkiye'de yaşayan herkes katkı sunmak zorundadır. Türkler, asla ve asla 'bu ülke bölünecek mi?', ya da 'bu ülke bölünüyor mu?' gibi şüphelere düşmesin. Hiç kimsenin bu ülkeyi bölmek gibi bir niyeti olmadığını buradan bir kez daha açıkça ifade etmek istiyoruz.

Kürtlere de bir çağrımız var. 'Acaba yine kandırılıyor muyuz? Yine seçim hesapları mı yapılıyor?' diyerek Kürtler endişeye kapılmasın. Kürtler şunu çok iyi bilsin ki arkalarında Sayın Öcalan var. İmralı'da onurlu bir barışın temelleri atılıyor. Hepinize hayırlı uğurlu olsun.''

21.YÜZYIL BARIŞIN YILI OLACAK

Buldan, akan kardeş kanının durmasını, anaların gözyaşının dinmesini istediklerini ve hiç kimsenin ölmesini arzu etmediklerini bildirerek, ''Onurlu bir barışın tesisi bu günlerde yapılacaktır. 21. yüzyıl Kürtler ve Türklerin, Türkiye'de yaşayan bütün halkların kendi dili ve kültürü ile yaşayacağı bir yüzyıl olacaktır. 21. yüzyıl barışın yüzyılı olacaktır'' dedi.

Yaşanan süreçte sancı ve sıkıntıların olacağına dikkati çeken Buldan, süreci sekteye uğratmak ve sabote etmek isteyenlere karşı dik durarak mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Miting, konuşmaların ardından yöresel sanatçıların verdiği konserle son buldu.