BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Buldan o iki saati anlattı

İmralı heyetinde yer alan BDP’li Pervin Buldan, Başbakan Yardımcısı Atalay ve Adalet Bakanı Ergin’le yaptıkları son görüşme ile ilgili konuştu

Abone ol

İmralı Adası’na gidecek heyette yer alması beklenen BDP Grup Başkanvekili Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, çözüm süreci konusunda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le yaptıkları iki saatlik görüşmeyi AKŞAM’a değerlendirdi.

çözüm sürecine ilişkin somut adımların vakit kaybedilmeden atılması gerektiğini belirten Buldan, “Atalay ve Ergin’le yaptığımız görüşmeyi önemsiyoruz ve anlamlı buluyoruz. Taleplerimizle ilgili bir çalışmanın yürütüldüğünü söylediler. Hükümeti bu kez kararlı gördük. Bu izlenimlerimizi Sayın Öcalan’a da aktaracağız” dedi. BDP’li Pervin Buldan’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

HALKIMIZIN BEKLENTİSİ VAR

Hükümet’in atması gereken adımlar konusunda halkımızın haklı beklentileri var. Bunların bir kısmını içeren paketi hükümete sunmuştuk. Pakette, Terörle Mücadele Kanunu, TCK, Siyasi Partiler Kanunu, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gibi yasalarda değişiklikler öngören demokratik talepler ile hasta tutuklu ve hükümlülerin tahliyesinin sağlanması, Roboski olayının üzerine kararlılıkla gidilmesi, İmralı heyetlerine müdahale edilmemesi gibi uygulamayla çözülebilecek talepler yer alıyor.

TATİL UZUN OLMAYACAK

Görüşmede, beklentilerinin zaman kaybedilmeden karşılanması gerektiğini söyledik. Ancak demokratikleşme paketinin çıkarılması için Meclis’in Ramazan ayında da çalışmasını, bu olmuyorsa yeni yasama yılının Kurban Bayramı’ndan sonra başlamasını önerdik. Sayın Atalay ve Ergin bu talebimize, ‘merak etmeyin uzun bir tatil olmayacak’ yanıtı verdiler.

20 TUTUKLU METRİS’TE

Taleplerimiz her biri, diğerinden daha önemsiz değil. Ama ağır hasta olan ve belki de sayılı günü kalmış tutuklu ve hükümlülerin tahliyesinin ivedilikle sağlanması gerekiyor. Bu sıkıntının zaman kaybetmeden çözülmesi gerekiyordu. Bu konuda ilk somut adım da atıldı. Hasta tutuklu ve hükümlüler Adli Tıp Kurumu’na gitmek için artık aylarca beklemeyecekler. Adalet Bakanlığı’nın Metris Cezaevi çevresindeki 3- 4 hastanede bu amaçla özel birimler oluşturduğu bildirildi. Adli Tıp için aylardır bekleyen, durumu ağır 20 tutuklu ve hükümlü Metris Cezaevi’ne nakledildi. Hafta içinde Adli Tıp Kurumu’na gitmeden bu hastanelerde muayene edilerek tahliye yolu açılabilecek.

ROBOSKİ'NİN ÜZERİNE GİDİLMESİNİ İSTİYORUZ

Roboski soruşturmasında gelinen nokta içler açısı. 18 aydır sorumlular ortaya çıkarılamadı ve yargısal açıdan bir arpa boyu yol katedilemedi. Hükümetten bu olayın üzerine kararlılıkla gitmesini bekliyoruz. Hükümet, çocukları katledilen mağdur ailelerle empati yapıp, insani ve vicdani açıdan adımlar atabilir.