BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.386,81
HABER /  GÜNCEL

BDP'li başkandan Erdoğan'a övgü

KCK davasından tahliye olan BDP'li belediye başkanı Bekir Kaya, Başbakan Erdoğan'a övgüler yağdırdı.

Abone ol

KCK davasından tahliye olduktan sonra bugün itibariyle görevine iade edilen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplum tarafından kabul gördüğü önemli bir lider olduğunu söyledi.

Konuşmasında zaman zaman Başbakan'ı öven Kaya, "Başbakan Erdoğan Türkiye'de yüzde 50 oy almış bir insan. Cumhuriyet tarihinin sayılı liderlerinden." ifadelerini kullandı.

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van'da 7 Haziran'da düzenlenen KCK operasyonlarında gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Bunun üzerine Anayasa’nın 127’nci maddesi gereği, İçişleri Bakanlığı’nın 14 Haziran 2012 tarihli onayı ile görevden uzaklaştırılan Bekir Kaya, yargılanmakta olduğu davadan 29 Mart 2013 tarihinde tahliye edilmişti. İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile görevine iade edilen Bekir Kaya, bugün görevine başladı. Mahalli İdareler İl Müdürü Mihraç Kaya'nın, 'Göreve başlama yazısını' tebliğ ettiği Kaya, makamında gazetecilere açıklamada bulundu. Tutuklandığı günden bu yana kendisine destek veren vatandaşlara teşekkür eden Kaya, terör örgütü KCK operasyonları kapsamında aralarında milletvekili ve belediye başkanlarının da bulunduğu yüzlerce arkadaşının halen tutuklu olduğunu ifade etti. 

GELECEĞE BAKACAĞIZ

Türkiye'de yeni ve önemli bir sürecin başladığını, bu sürecin başarıya ulaşması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini vurgulayan Kaya, "Bu sürecin, tüm haksızlıkları ortadan kaldıracağı bir süreç olmasını diliyorum. Hem temenni ediyor hem de bunun için üzerimize düşeni yapacağımızı belirtiyorum. Geçmişi çok irdelemeden, arkasına takılmadan geleceğe bakacağız. Neticede çok güzel günler yaşamaya başladık. " şeklinde konuştu.

İKİ AKTÖRÜN OLMASI SÜRECİN BAŞARIYA ULAŞMASI AÇISINDAN ŞANSTIR

Türkiye'de yaşanan çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ve Başbakan Erdoğan'ın toplum tarafından kabul gören önemli bir lider olduğunu ifade eden Kaya, "Başbakan Erdoğan Türkiye'de yüzde 50 oy almış bir insan. Cumhuriyet tarihinin sayılı liderlerinden biri. Toplumla buluşma itibarıyla büyük bir aktör olduğu herkes tarafından takdir edilen bir insan. Uyguladığı politikaların toplum tarafından kabul görme oranının çok yüksek olduğu da zaten ortada. 3 tane seçim ve referandum geçirdi. Böyle bir boyutu var. Bu nedenle ürettikleri politikaların da toplum üzerinde büyük bir etkisi var. Öcalan'ın da Ortadoğu üzerinde büyük bir etkisinin olduğunu kimse artık inkar etmiyor. Sadece Türkiye'deki Kürtler değil, Ortadoğu'da, komşu ülkelerin birçoğunda büyük bir etkisi var. Bu nedenle, bu iki önemli aktörün olması bu sürecin başarıya ulaşması açısından büyük bir şanstır. Bu süreç onların ciddi katkısı ile hepimizin ortak özlemi olan barışa ulaşacaktır." dedi.

Sürecin bu anlamda şu an itibariyle iyi gittiğini belirten Kaya, ama bu süreç çok kolay da değil. Bugünden yarına kadar çözülecek bir süreç değil. Bunun aşamaları var. Atılan adımlar itibarıyla bu sürecin daha başındayız ancak geleceğe dair büyük umutlarımızın olduğunu söylemeliyim." diye konuştu.