BIST 9.995
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.435,04
HABER /  DÜNYA

BDP’li Ata Mısır’daki darbeyi kınadı

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Mısır’da yaşanan askeri darbeyi kınayarak, darbeci yönelimlere bugüne kadar sessiz kalmadıklarını, so...

Abone ol

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Mısır’da yaşanan askeri darbeyi kınayarak, darbeci yönelimlere bugüne kadar sessiz kalmadıklarını, sonuna kadar Mısır halkının yanında olduklarını söyledi.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Çözüm süreci ve Mısır ile Suriye’de yaşanan olaylara değinen Ata, her zaman darbelere karşı olduklarını ve Mısır’da yaşanan askeri darbeyi kınayarak sonuna kadar Mısır halkının yanında olduklarını söyledi. Çözüm süreci ile ilgili konuşan Ata, bu konuda hükümetin demokrasi adımlarının atacağı günleri yaşadıklarını, bugünlere kadar gelindiyse ödenen bedeller ile geldiklerini kaydetti. 8 aylık barış ortamının devam etmesi ve bundan sonra da gözyaşının hakim olmaması için başta siyasi iktidar olmak üzere herkesin sorumlu hareket etmesi gerektiğini ifade eden Ata, "Bu konuda atılan her adımın yanındayız. Türkiye’nin herhangi bir kesiminde bir canın toprağa düşmemesi için, var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Bugüne kadar Ortadoğu’da yaşayan 40 milyon Kürt’ün statüsüz yaşadığını, bugün ise Ortadoğu’nun yeniden dizayn hareketinin çalışmaları içinde Kürtlerde, birlikte yaşadığı halklara saygı temelinde ve statüsüne kavuşma mücadelesi içinde olacaklarının altını çizen Akat Ata, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Kürt halkı Türkiye’de, Irak’ta, İran’da Suriye’de devrimini selamlıyor. Suriye’ye yapılan yardımlar için sınır kapılarının kapatılmaması lazım. Eğer sınırlar kapatılacaksa çeteci güçlere kapatılmalıdır. Suriye’de yaşanan şiddet Kürtlerden bağımsız değerlendiriliyor. Ama Kürt halkı da bu karşı rejimin ya da iktidar gücün kimin elinde olduğu değil, rejimin demokratikleşmesi gerektiğini söylüyor. Türkiye’nin Suriye politikasının değiştirilmesini, bu sınırların suni sınırlar olduğu ve sınırların her iki tarafında da Kürtlerin yaşadığının altını çiziyoruz. Suriye’de yaşanan direnişi, devrimi tüm Kürt halkının devrimi olarak görüyoruz. Suriye’de yaşanan zulme sessiz kalmayacağımızı belirtmek istiyoruz.”
(İHA)