BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

BDP'den siyah bezli protesto (Video)

BDP'li üyeler, PKK'nın gizli şehir yapılanması KCKTM'ye yönelik operasyonları protesto etmek için ağızlarını siyah bezle bağladı.

Abone ol

Şırnak İl Genel Meclisi'nin BDP'li üyeleri, terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması KCKTM'ye yönelik operasyonları protesto etmek için ağızlarını siyah bezle bağlayarak toplantıya katıldı.

Şırnak'ta, BDP'li İl Genel Meclis üyeleri, terör örgütü PKK?nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCKTM)'ne yönelik operasyonları protesto etmek için, İl Özel İdare binasında düzenlenen meclis toplantısına ağızlarını siyah bezlerle kapatarak katıldı. BDP?lilere bağımsız üye Eyüp Tanış da destek verdi. İl Genel Meclis Başkan Vekili BDP?li Eşret Ediş toplantıya yoklama alarak başladı.

BDP'li üyeler isimleri okunurken sadece ellerini kaldırdı. Başkanvekili Ediş, toplantıya katılmayanların izinli sayılması için yapılan oylamanın ardından yaptığı açıklamada ?Bu güne kadar bir sürü tutuklamalar oldu. En son bu halkın iradesi ile seçilen İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Başkanlarımızın yalan yanlış gerekçelerle yakalanıp içeri atılmalarına protesto etmek için BDP grubu olarak böyle bir protestosu yaptık. Onun için herhangi bir konuyu gündemi almadık. Bugün ki oturumumuzu yarın 19.00?da toplanmak dileği ile meclisi kapatıyorum' dedi.

İŞTE O ANLAR