BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

BDP'den İmralı talebi!

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvuracak

Abone ol

BDP milletvekilleri ve avukatlardan oluşan bir heyet, yarın Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Meclis'te bir görüşme gerçekleştirecek.

BDP'nin talebi üzerine gerçekleşecek görüşmenin gündemini İmralı'da yatan teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşme oluşturacak.

Heyet, Adalet Bakanlığı'ndan gerekli iznin verilmesi yönünde talepte bulunacak. Ayrıca Türk Tabipler Birliği'yle de görüşecek olan BDP heyeti, tabiplerden oluşan bir heyetin İmralı'ya giderek incelemelerde bulunması için Adalet Bakanlığı'ndan izin isteyecek.

ADALET BAKANI'YLA GÖRÜŞME HEYETİ BU İSİMLERDEN OLUŞUYOR

BDP Grup Başkan Vekili, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Avukat Öztürk Türkdoğan, eski İHD Genel Başkanı Avukat Hüsnü Öndül, MAZLUM-DER Genel Başkan Yardımcısı Avukat Selahattin Çoban ile avukatlar Cabbar Leygara, Feridun Çelik, Cüneyt Caniş ve Mazlum Dinç.