BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

ATM'den para çekenler dikkat!

ATM'ye gittiğinizde yanınıza yardım bahanesi ile gelen birisi olursa...

Abone ol

Bankacılık işlemlerini yapmak için ATM’lerin yolunu tutan birçok vatandaş türlü oyunlarla mağdur ediliyor. ATM etrafında bir kişinin şüpheli davranışlarını fark ettiyseniz ya da ATM’de bir farklılık sezdiğinizde telaşa kapılmayın.

Vatandaşlardan gelen şikayetlere göre; size yardım etmek isteyen birileri olursa bilgilerinizi paylaşmayın, düzenekte bir sıkıntı varsa temkinli davranın ve yaşlıların etrafında şüpheli şahıslar görürseniz hemen yetkililere bildirin.

ATM dolandırıcılığı giderek artıyor. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen yaşanmış mağduriyetlerden toplanan şikayet verilerine göre yardım etme bahanesi ile vatandaşlar dolandırılıyor ki bunların başında yaşlılar geliyor.

İşte bu şikayetlerden bazıları şöyle:

KART ŞIKIŞIYOR

“Eşimle alışveriş yapacak ve para çekecektik. Ben ekmek alırken o da ATM’ye gitti. ATM’den yüz yirmi lira çekti ve kartı geri alamadı. Alışveriş yapıp eve döneceğimiz için ikimiz de yanımıza telefon almamıştık. Ev çok yakın olduğu için gidip hemen arayalım dedik. Bankayı aradık ve kartı alamadık, bari iptal edin dedik. Temsilci bilgilerimizi istedi ve en son ne kadar çektiğimizi sordu. Bütün bunlar beş dakika içinde oluyor. Biz de 129 TL dedik. Temsilci ‘880 TL çekilmiş’ dedi şok olduk. Hemen arkamızdan çekmişler kalan azami çekilebilecek parayı. Bankaya itiraz dilekçesi yazıp operasyon merkezine yolladık. Cep telefonuma 'size dönüceğiz' diye mesaj geldi. Aradan bir buçuk ay geçti, ne dönen var ne de başka bir şey.”

ATM DOLANDIRICILARI

“Benden önce gelen kişi ATM’nin kart giriş haznesine bir cisim yerleştirmiş. Para çekmek için kartımı taktım ATM’de kartım kaldı. Yanıma birisi gelerek yardım edebileceğini söyledi. Şifremi sordu. Güvenemedim ve şifremi vermedim hemen yetkiliye ulaştım ve kesinlikle bu tür söylemlere güvenmemem gerektiğini söylediler. Bu tür yöntemle birçok kişi dolandırılıyormuş. Çevreden öğrendiğime göre benzer bir olay yaşlı bir vatandaşın başına gelmiş. ATM önünde bekleyerek yaşlı insanları yardım bahanesiyle dolandırıyormuş. “