BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

BDP'den hükümete gönderme!

Paris'teki suikast BDP cephesinde yankılanmaya devam ediyor. Hükumetin açıklamalarının, duyulan kaygıdan şekillendiğini belirten İdris Baluken İnternethaber'e konuştu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Paris'te yaşanan suikasta hükümet cephesinden gelen "örgüt içi hesaplaşma olabilir" değerlendirmeleri BDP'li vekilleri rahatsız etmiş durumda. Bu açıklamalardan son derece rahatsız olduğunu dile getiren BDP milletvekili İdris Baluken, yaşanan olayla ilgili değerlendirme yaptı. İdris Baluken hükumetin yaptığı açıklamaların duyulan kaygıdan kaynaklandığı görüşünde.

İKİ BÜYÜK İHTİMAL VAR

"DTK Eşbaşkanımız Aysel Tuğluk bir heyetle şu an Paris'te. Arkadaşlar oradaki planlamalara göre bize bilgi aktaracaklar yeni bir heyet ihtiyacı olursa ona göre planlamamızı yaparız. Müzakere ve diyalog sürecinin gündeme geldiği bir dönemde böylesi bir suikastın, sabotajın Avrupanın orta yerinde yapılması çok manidardır. Bu sürecin ilerlemesini istemeyen bazı güçlerin bir planlaması olarak görüyoruz. Elde yeterli bilgi ve veriler olmadığı sürece bir adres göstermemiz doğru olmaz. Ancak, taşları bir araya getirdiğimiz zaman, daha önce bu tazr planlamaları yapan, barış sürecini sabote etmek isteyen, devlete ait, derin gladyo yapılanmalarının olduğunu biliyoruz daha önceki suikast girişimlerinden.İhtimallerden biri budur. Bir diğer ihtimal ise, bir barış sürecinde ortadoğu denklemi içerisinde, Kürtlerin ve Türklerin ortak bir gelecek kaderinden ürken farklı uluslararası güçler olabilir. Değişik ve barış sürecini kendi çıkarına görmeyen Ortadoğu'daki diğer ülkelerin istihbaratıyla ilgili kuşkular akla gelebilir. Ama tüm bunları söylemek için yeterli bilgiye sahip değiliz."

SORUMLULUK FRANSIZ HÜKUMETİNDE 

"Burada Fransız hükumetine büyük bir sorumluluk ve görev düşüyor. Biz biliyoruz ki eğer Fransız hükumeti bu konuda eğer bir duyarlılık gösterirse birkaç gün içerisinde bu katliamun sorumluları açıklanabilir. Ve gerekli olan yasal işlemlerin yapılması doğrultusunda adalet önüne çıkarılırlar. Burada Fransız Hükumeti mevcut planlamanın bir yerinde konumlanmamışsa mutlaka birkaç gün içerisinde bu gerçeklerin açığa çıkmasını bekliyoruz. Çünkü Avrupadaki hem iletişim olanakları hem teknolojik olanaklar yüksek. Bu olayın çok fazla karanlıkta kalmasını istemiyoruz."

HÜKUMET TELAŞ VE ACZİYET İÇERİSİNDE

"Başbakan ve Hüseyin Çelik'in dünkü açıklamalarına değinmek isterim. Biz bile devletle ilgili şüphelerimizin olduğu bir dönemde bu kadar temkinli konuşurken, elde hiçbir veri olmadan bunu örgüt içi bir infaz şeklinde değerlendirmiş olmaları, bir telaş bir kaygı ve acziyet içerisinde oldukları izlemini veriyor. Doğrusu bu da bizim kafamızdaki kuşkuları artıran bir husus. Temennimiz odur ki, bir an önce bu süreç sonuçlansın ve yapanlar açığa çıksın."