BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.413,27
HABER /  POLİTİKA

BDP'den Erdoğan'a Uludere sorusu

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayını soru önergesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulan soru önergesinde başlatılan hukuki soruşturmanın akıbeti hakkında bilgi istendi. Olaya ilişkin kaç kişinin gözaltına alındığı, tutuklandığı veya açığa alındığının sorulduğu önergede, gizlilik kararının sebebi soruldu.

MAĞDUR YAKINLARININ ACILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Soruşturmaya gizlilik konulması, olayın meydana geldiği günden bugüne siyasi sorumluların sessizliğinin kamuoyu tepkisinin artmasına ve mağdur yakınlarının acılarının her gün katlanarak artmasına neden olduğunu savunan Baluken, "Kimisi kardeşini kimisi çocuğunu kaybetmiş ailelere olayın gerçekliğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadan ve sorumlularla ilgili idar, adli süreçler sonuçlandırılmadan tazminat verilmesi talebi, ailelerin gururunu hiçe sayan bir yaklaşım olarak değerlendirilmektedir." dedi.

Kendilerine yaşatılan en büyük acıya rağmen ailelerin 'hiçbir zaman intikam yemini etmedik' diyerek istedikleri tek şeyin adaletin yerini bulması, sorumluların toplum ve tarih nezdinde hesap vermesi olduğuna dikkat çeken Baluken, sorumluların hesap vermesini istedi.