BIST 10.087
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.407,48
HABER /  POLİTİKA

BDP'den çok tartışılacak Öcalan iması!

BDP Hakkari Milletvekil Adil Kurt, Abdullah Öcalan'ın yakında serbest kalacağı iddiasında bulundu.

Abone ol

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı eteklerinde düzenlenen Kuzu Kırpma Festivali'nin son günündeki etkinliklere katılan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt'tan çarpıcı bir açıklama geldi. Kurt, "Abdullah Öcalan en kısa sürede aramızda olacak" iddiasında bulundu.

Hakkari Milletvekili Nazmi Gür ve Adil Kurt festivale katıldı. BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, festivalin demokratik özerkliğin ilanı olduğunu iddia ederek, Kürt milletvekillerinin bırakılmaması halinde görkemli bir direnişe geçeceklerini söyledi. Kurt, "Bu sadece kuzu kırpma festivali değildir. Aynı zamanda demokratik özerkliğin ilanıdır. Kato Dağı'nda özgürlük halayı çekiyoruz. Cudi, Gabar ve Kato Dağları'nda bizi dinleyenler var. Onlar en kısa zamanda aramızda olacaklar. Önderimiz Sayın Öcalan da en kısa zamanda aramızda olacak ve Kato Dağı'nda Kuzu Kırpma Festivali'nde aramızda festivali kutlayacak" dedi.

ÜSTÜ KAPALI TEHDİT ETTİ

Kurt, "Bizler eğer Meclise gitmeyorsak, halkımıza vermiş olduğumuz, 'ya özgürlük ya özgürlük' sözünü verdiğimiz içindir. Burada Kato Dağı eteklerinde meclise şu mesajı yolluyorum; Ya savaşsız bir özgürlük ya da görkemli bir direniş" sözleriyle de üstü kapalı tehdit mesajları gönderdi.  Daha sonra KCK/TM davasından tutuklu BDP'li milletvekillerinin isimleri tek tek anons edilirken, "Mehmet Hatip Dicle kimdir?" diye anons edildiğinde, festivale katılanların tümü hep bir ağızdan, "benim" dedi.