BIST 10.180
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.403,30
HABER /  POLİTİKA

BDP polislerde şikayetçi oldu

Gültan Kışanak, Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesini protesto etmek için Bursa'ya yapmayı planladıkları yürüyüş sırasında tartıştığı polis memurları hakkında şikayetçi oldu.

Abone ol

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmemesini protesto etmek için Bursa'ya yapmayı planladıkları yürüyüş sırasında tartıştığı polis memurları hakkında, Kasten öldürmeye tam teşebbüs' ile Tehdit ve hakaret' suçlamasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, 8 Ekim'de Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmemesini protesto etmek için düzenlenmek istenen 'Gemlik yürüyüşü' sırasında Bingöl Milletvekili İdris Baluken ile tartışan polis memurları hakkında şikayetçi oldu.

Kışanak'ın suç duyurusu dilekçesini, BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak ve avukat Meral Danış Beştaş, savcılığa teslim etti. Kışanak'ın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçesinde polislerin 'Kasten öldürmeye tam teşebbüs' ve Tehdit ve hakaret' suçları kapsamında yargılanmaları istendi.