BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekillere polis engeli

PKK'lılara yönelik operasyonlara tepki göstermek için bölgeye giden BDP'liler polis egeline takıldı

Abone ol

Diyarbakır'ın Dicle ve Elazığ'ın Arıcak ilçeleri arasında bulunan Görese Dağı bölgesinde barınan PKK'lılara yönelik sürdürülen operasyonlara tepki göstermek için bölgeye gitmeye çalışan BDP'lileri taşıyan konvoy trafik uygulamasına takıldı.

Diyarbakır-Elazığ karayolu 15. kilometresinde oluşturulan trafik uygulama noktasında görevli trafik polisleri BDP konvoyunu durdurup evrak incelemesi yaptı. Evrakları eksik araçlara ceza yazılmasına tepki gösteren Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile polis memuru arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Cezalara tepki gösteren Aysul Tuğluk'un, trafik polisi ekip sorumlusuna 'Sıradan gerekçelerle bunu yapıyorsunuz. Bunlar keyfi uygulamalardır' demesi üzerine trafik polisi de 'Biz kanuni görevimizi yapıyoruz. Kanunları siz çıkarıyorsunuz biz de uyguluyoruz" yanıtını verdi.

Trafik uygulamasına takılan BDP konvoyunda kısa süreli tartışmaların ardından evrakları eksik olduğu gerekçesiyle 5 araç bağlandı. Bağlanan araçlar yerine yenisini çağıran BDP'liler çatışma bölgesine hareket etti.

Çatışma bölgesine Aysel Tuğluk ile birlikte BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile çok sayıda partili hareket etti.